Novitan tuotua markkinoille omat näkemyksensä linnuista, piti tietenkin päästä kokeilemaan millaista on pistää lintua puikolla -> puikoille siis. Jääköön oikean linnun tökkiminen puikolla väliin, vaikka isäntä niitä pian metsältä ylpeänä kotiin kantaakin.

Tässä on seiskaveikan väri "Kyyhkynen". Oikein kiva ja tasainen kokonaisuus, pirteys ja räväkkyys näistä kyllä puuttuu. Mutta sellaisiahan kyyhkyset ovat, aikalailla tasaisenharmaita pallukoita jotka kujertavat mennessään. Eivät sykähdytä suuntaan eivätkä toiseen nuo joka paikassa pyörivät pulut. Paitsi paskoessaan konepellille.

Tässä on väri "Punatulkku". On eloa ja väriä! Moniko tietää että punatulkulla voi rintamus olla punaisen sijasta myös tuollainen vaaleanharmaa? Ja että kesäisin punatulkut asustavat synkissä kuusimetsissä, tullakseen talvella ilahduttamaan ihmisiä lintulaudoille.

Lapsilla kirja, jossa Petterin ikkunan ulkopuolella kasvavassa omenapuussa on vielä joulunakin kolme punaista omenaa. Petteri katsoo punaposkisia omenoita  joka aamu heti herättyään - ja järkytys on suuri kun omenat ovat eräänä aamuna poissa! Silloin tarvitaan Tonttua apuun, joka lähtee vauhdikkaaseen omenajahtiin. Yritys on hyvä ja omenat pelastuvat harakoilta, oravilta ja hiiriltä mutta eivät enää possulta jonka aitaukseen ne vierivät... Tonttu pelastaa tilanteen pyytämällä kolmea punarintaista punatulkkua istumaan omenapuun oksille, ja Petterin riemu on seuraavana aamuna rajaton. Omenat ovat palanneet ja joulu voi tulla. (Lars Carlson: Tontun omenajahti)

Ei enää punatulkkujuttua? Okei.

Viimeisenä lintukirjassa esitellään "Sinisorsa". Tämä on näistä kolmesta väristä mielestäni jotenkin... ankein? Ehkä nuo värit ovat niin perusvihreä, perusruskea ja toinenkin ruskea, heitetääs väliin valkoharmaatipluja jooko, että ne eivät muodosta kovinkaan harmonista kokonaisuutta. Tiedä noista sorsista muutenkaan, säikäyttävät järvellä lähtiessään kvaak-kvaak-kvaak huudolla kaislikosta karkuun.

Nämä lintusarjan langat ovat höyhensarjalaisia muutenkin verrattuna tavalliseen seiskaveikkaan, nämä ovat ohuempia ja pehmeämpiä lankoja. 3mm puikot ovat juuri oikeat välineet näiden lintujen kesytykseen. 

Kyyhkyihin meni 125g (varsi 14s ja terä 13s/puikko) , punatulkkuihin 109g (varsi 14s ja terä 12s/puikko) ja sinisorsiin 122g (varsi 14s ja terä13s/puikko)

Mukavaa alkanutta viikkoa, linnustuskautta on vielä tovi jäljellä.