409830.jpg
Pistoja on pantu ristiin kuuden tunnin edestä, itseasiassa meni eilen illalla ihan liiallisuuksiin tuon ompelun kanssa. Onneksi isännällä oli omia työjuttujaan, ei nähnyt miten meikämamma vaan istua könöttää ompeluksensa kanssa läpi Idolsit ja Houset!
Kuvassa siis tilanne noin 36 tuntia.

Ei pitäisi koskaan tehdä kuten minä. Kun lanka on bobbinsilla vähissä, puolaan siihen lisää varapussista. Seurauksena on tilanne jossa kesken ison alueen ompelemisen huomaa että jaahas, bobbinsilla tulikin vastaan valmiina kaksi säiettä - normaalin kuuden sijasta. Eli ensimmäinen tokka on loppunut ja seuraava vaihtui. Kun nämä DMC:n eivät todellakaan ole samanvärisiä olipa värinumero kuinka sama tahansa! Tässä sinisessä työssä ei onneksi näkynyt vaikka lanka on aiempaa hieman tummempaa, koska tummia sinisiä on muutenkin useaa eri väriä. Mutta kuvitelkaapa jos väri olisi ollut huomattavan erivärinen tai jos ommeltavana olisi ollut yksivärinen valtaisa alue vaikkapa taivasta? Purkamaan olisi joutunut ja paljon. Ellei sitten olisi sietänyt selvää virhettä työssään.

Kuinka sitten välttää ettei työhön tule tahattomia raitoja?
1)varaa riittävän monta tokkaa samaa väriä, ja jos mahdollista, ostettuna samaan aikaan
2)tee isot alueet ensin, pienissä alueissa värisävyt häviävät
3)isojen alueiden ompelussa kannattaa ottaa yksi säie kummastakin tokasta ja ommella niillä ihan alusta alkaen
4)tokan käydessä vähiin, ota viimeistään silloin käyttöön edellämainittu kohta jolloin siirtymästä tulee huomaamattomampi
5)älä käytä isojen töiden lankoja mihinkään ennenkuin ne ovat työstä vapautuneet. Amerikassa DMC:n langat ovat liki ilmaisia, siellä ristipistoilijat varaavat projektikansioon runsaasti työssä tarvittavia lankoja eivätkä ota niitä sieltä muihin töihin.

Nyt sitten hihansuut valmiiksi ja sitten vaihtuukin värimaailma ainakin hetkesi. Enkeli saa kädet.
Viitan violeteista langoista ei ole kuulut inahdustakaan.

Muokattu klo 22.35
Kesti lukuisia tunteja ennenkuin kuva ja teksti tulivat näkyviin... Päivällä ompelutilanne oli juuri tuo yllämainittu. Juuri pistin neulan jäähtymään kahden tunnin tiiviin ompelusession jälkeen. Hihansuut ovat valmiit ja jotain pistoja miehustassa myös. Miehustan kaavio näyttää tikkuiselta, pistoja siellä täällä ja paljon helmiä (joita varten tässä vaiheessa jää kolo). Ugh. Mutta seuraavaksi pistelen kädet ja siitä pääsenkin sujuvasti siipien ääriviivoihin.