Juhliin saapui valkoisessa pitsikuvioin kirjaillussa, hihattomassa puuvillamekossaan, sininen villahuivi harteillaan tuo neito nuori, arvoituksellinen. Kuka on hän?
290146.jpg

290147.jpg
Nimi jääköön salaisuudeksi, ihailijapostin voi laittaa tänne minulle - lupaan toimittaa edelleen.
290148.jpg
Paluumatka Linnan Juhlista sujui tutun taksiautoilijan turvallisessa kyydissä, kyytiin miltei nukahti kun  kääräisi ison huivin pään alle. Näin lämpimänä joulukuisena iltana autokyytiin oli mukava laittaa ylleen kiristämätön valkoinen neule, samaa sarjaa juhla-asun kanssa. Kylläpä Linnassa oli suusasulavia suklaaleivoksia ja prinsessaherkkuja...

Juhlien jälkeisenä aamuna on hyvä palautua venyttelemällä uudessa urheiluasussa. Eilisillan valvominen ei tässä reippailijassa kyllä näy pätkääkään - hoviompelija taas hieroo kirveleviä silmiään suljettuaan ompelukoneen puolenyön jälkeen...
290149.jpg
Asussa on tietenkin keltaiset tereet ja vihreä kiristysnyöri puseron helmassa. Fit for the Future!

290151.jpg
Hoviompelija innostui eilen myöhään valmistamaan muutaman asun yleensä nakuna viihtyvälle neidolle. Sininen huivi on fleeceä, pitsikuvioita on applikoitu ja reunassa koneella "ommeltua lehtinauhaa". Ohut sininen kaulaliina on fleecestä ja hapsut leikattu päihin.
Ylhäällä on uniasuun kuuluvat housut, harmaata eläinkuviollista kangasta, kuminauhavyötärö. Näissä hyödynsin pienet bokserit ja tuo kuminauhavyötärö on niistä. Kätevää!
Punainen urheiluasu on tehty alusta alkaen "metrikankaasta" ja nauhoista, merkki on ostettu ikiaikoja sitten jostain. Housun vyötärölle on ommeltu kuminauha.
Ja sitten nämä valkoiset. Tiedättekö mistä ne on loihdittu? Oma valkoinen puuvillainen neuletakki sai uuden elämän. Mekko on tehty leikkamalla neuletakista keskeltä siten että alareunasta tuli mekon alareuna. Napit ovat valmiina neuletakista. Nerokasta! Pitsit ompelin kiinni, sellaisia toki ei takissa ollut.
Valkoinen hattu on neuletakin hiha, juuri sopivan kokoinen ympärysmitaltaan. Leikkasin sopivan pätkän, hihansuusta tuli siisti hatun reuna, pitsiä jälleen kiinni ja hatun yläreunan harsin käsin kiinni.
Ja neuletakista tuli nukellekin neuletakki, sekin on suoraan oman takkini edestä leikattu - huomaatteko, siitä kohtaa missä alkoi V-kaula-aukko? Tuli kaunis kaulus tähän pieneen takkiin. Eteen ompelin kiinni isommasta irrottamani viininpunaiset L.O.G.G.-merkin ja XL-kokomerkinnän, väsynyt hauskutti itseään. Ja pesuohjelappu siirtyi isomman niskasta pienen vastaavaan kohtaan.

Tämä oli isolta osaltaan vink vink-postaus. Pidän kierrätys-ideasta monellakin tavalla, ja näissä nukenvaatteissa pystyy hyödyntämään erityisen hyvin varsinkin aikuisen vaatekaapistaan pois siivoamia vaatteita. Napitukset kannattaa käyttää sellaisenaan, vetoketjut ja muut somisteet myös. Pesuohje-laput ja muut merkit ovat hienoja lisättyinä nukenvaatteisiin. Eipä sitten muuta kuin ompelukonehommiin, laittakaapa linkkikommenttia tulemaan kuka innostui kokeilemaan myös!

Tänään lasten kanssa tehdyt piparkakku-ukot lähtevät kohden mummolaa. Mukavaa loppuviikkoa, pysykää kuulolla.