286807.jpg
Varmasti syksyn pimein ja sateisin päivä, pakko oli ottaa kuva sisällä. Vaihdan parempaan kunhan sää sallii.. Nuo kaksi ponchoa ovat kaunista violetti-vaaleanpuna-kulta väristä Teddy Galaxia (8.5e/kerä!) ja oikeasti hyvin kauniin väriset, tuossa keinovalossa kuin uitetut rotat.
Silmukoita 40 ja neuloin 6mm 40cm pyöröillä. Neuleosuuden jälkeen päättelin silmukat ja virkkasin 8mm virkkuukoukulla loppuun.
Vasemmalla on nelivuotiaalle tarkoitettu ja oikealla kaksivuotiaalle. Mitat laskeskelin omassa päässäni muokaten aikuisen ponchosta. Nämä menevät neideille joululahjaksi joten sovittaminen ei tullut kyseeseen. Hieman kyllä mielessäni hihittelin jos kaulus olisi -ei ole- liian pieni ja monikin tekisi näillä mitoilla. Puoli Suomea huokaisisi aattoiltana "liian pieni!" ja blogini täyttyisi kiukkuisista jouluterveisistä. Eli jos näitä antamiani mittoja käytätte, funtsikaa myös itse.

Kaksivuotiaan ponchossa neulottuja kerroksia on 9 ja virkattuja kerroksia 6 kpl. Kauluksessa silmukoita siis 40.
Nelivuotiaan neulotut kerrokset 11 kpl ja virkatut 7 kpl. Kauluksessa silmukoita tuo sama 40.

Ponchoon menee lankaa paljon. Yhdestä kerästä jäi nelivuotiaan koon jälkeen niin pienet rippeet ettei siitä saanut pikkusisaren ponchoon enää edes hapsuja. Pikkusisaren ponchoa varten piti siis ostaa uusi kerä. Nyt jäljelle jäi hieman enempi, jos hakisi kolmannen kerän niin saisi ehkä valmiiksi asti yhden 2v ja yhden vauvakokoa.

Nämä tekee helposti yhdessä illalla, joten mainio viime hetken lahjavinkki!