Erään lapsukaisen äiti ihasteli olohuoneemme ikkunassa roikkuvaa virkattua käsityötä. Kysyi päivän, parin päästä lisätietoja. Ilokseni saatoin kertoa että vaikka työ olikin äitini taidokkaasti tekemä, (muistattehan että olen surkea virkkaaja), löytyisi malli ja lankaa siihen omasta käsityölaatikostani!
Aika hamsterina saa itseään pitää jos vuonna 1995 on ostanut Burda ruutuvirkkaus-lehden ja kaksi kerää valkoista kalalankaa. Äidin taikoessa toisesta kerästä mallin mukaisen työn, minä jemmasin mallilehden ja ylimääräisen langan laatikoihini. Rivakkaan vain tarvikkeet esille ja kysyjä oli täysin ällikällä lyöty. Kävisipä itsellänikin joskus vastaava tuuri!
Alla tuo ihastusta herättänyt käsityö.
348023.jpg
Mutta hamsterin posket (ja kaapit) pullottavat jälleen. Juuri kävin läpi liki puolimetrisen pinon erilaisia käsityölehtiä, joitakin säästin, loput annan uudelle ahkeralle blogineulojalle ensi viikolla. Samaan kyytiin pääsee vielä uudempi iso pino lehtiä, enhän voinut kieltäytyä kun eräs rouva tarjosi lehtilaatikon sijasta käsityölehtiään minulle. Ajatuksena on saada raahattua ne huomenna lasten kanssa rattailla kotiin, ja käytyä viikonloppuna läpi.