Varoitus, tämä postaus sisältää vain ja ainoastaan Ison Käsityön kuvia.

1987753.jpg
Tällainen kuorma peruutti tonttimme eteen maanantaina, juuri pimeän laskeutuessa. Vino pino kattoristikoita, mihinkäs saisi olla?
1987756.jpg
Tämä nuppikuormakin puretaan tänne, monenlaista nippua lautaa, lankkua, paneelia, levyä...

1987761.jpg
Tiistaina aamuyöllä tontille saapui täysperävaunurekka numero kaksi, lastinaan elementit. Lastin purkaminen alkoi aamuseitsemältä. Ilmassa oli käsinkosketeltavaa kutinaa, perhosia masunpohjassa.

1987815.jpg
Elementit oli kääritty huolellisesti pressuihin. Nehän olivat kuin joululahjoja konsanaan!

1987818.jpg
Rekka lähti, nosturi siirtyi lähemmäs elementtejä ja aamu valkeni. Tässä kuvassa näkyy hyvin lattiavalun ja alaohjauspuun välinen "railo", siitä elementit ruuvataan kiinni alaohjauspuuhun. Jos tuo railon tekeminen sattuisi etukäteen valettaessa unohtumaan,  arvatkaapa mitä ? Elementtejä ei saisi kiinni mihinkään.

1987830.jpg
Ilmojen halki käy elementin tie... Puolet seinistä on jo saatu asennettua ja tuettua ulkoapäin, lattiavalun ja lämmitysputkien vuoksi talon sisäpuolelle ei kiinnitetä yhtään tukea.

1987843.jpg
Seinät talon sisäpuolella, äärimmäisen hyvin suojattuja, ilman minkäänlaisia kuljetus- tai asennusvaurioita.

1987863.jpg
Minähän kiersin ja kaarsin ja nautin täysin siemauksin joka hetkestä.1987807.jpg
Päivä painuu mailleen ja kaikki seinät ovat paikoillaan. Kerrassaan ällistyttävää,  miten mittatarkasti sokkeli ja elementit sopivat toisiinsa! Minä kun neulon sukkaparin, niissä keskinäinen heitto on yleensä suurempi kuin tässä Isossa Käsityössä.
1988477.jpg
Edit täti kävi lisäämässä kuvan keskiviikko iltapäivältä, kun sai kännykän bluutuutattua läppäriin.
 
1988478.jpg
Autokatoksen pilari kohtasi kiinnivaletun kierretangon juuri oikeassa kohdassa ja korkeudessa.
 
Seuraavassa postauksessa näette päätykolmioita, kuisteja ja kattotiiliä.. . Sen jälkeen onkin aika palata pienempien, tavanomaisempien,  käsitöiden pariin.