Ja alussa oli 4.5mm 80cm pyöröpuikot, jokunen kerä Novitan tummansinistä Woolia, paljon intoa ja viikottain paljastuva seuraava ohjevihje. Ohjeita olisi luvassa kahdeksan.
(Ohje on nyt saatavissa maksua vastaan täältä. Linkin kuvassakin huivi on..... hmm.... iso)

Alussa oli siis yksi silmukka.
1204629.jpg

Lopussa oli 367 neulottua kerrosta,  371 silmukkaa. Ja sylissä melkoinen kasa sinistä myttyä. Lanka loppui kerran ja toisenkin, lopussa saatoin todeta lankaa kuluneen 614g. Mytty oli pingottamatta 151cm korkea ja siipiväli vaivaiset 325cm. (!) Lopussa into oli hiipunut jo hyvän aikaa sitten. Lankavalinta ja puikot saivat huivista aikaan valtaisan, ainoa käyttökohde lienee sohvalla loikoilu.
1204609.jpg

1204617.jpg


Ainakin SatuA pohti huivin päättelykerroksia, ja näin se menee:

Viimeisen oikean kerroksen (367) jälkeen luo viisi silmukkaa esimerkiksi "kiertämällä". Sitten 5 oikein, 2 nurin yhteen, käännä työ. Nosta neulomatta yksi silmukka ja neulo 5 oikein.
*NURJALLA: 2 oikein, 3 nurin, 2 nurin yhteen.
OIKEALLA: Nosta 1 neulomatta, neulo 1 oikein, neulo 2 oikein yhteen, langankierto, 2 oikein.*
Toista *-merkittyä pätkää kunnes jäljellä yksi neulomaton silmukka. Neulo 5 oikein, 2 nurin yhteen, käännä työ, nosta yksi neulomatta, 5 oikein ja päättele lopuksi 6 silmukkaa.

Huivin yläreunaan  tulee siis poikittain neulottu viiden silmukan levyinen reunus, juuri tuo "2 nurin yhteen" nappaa aina huivin perussilmukoista kiinni. Uskon että tällaista samanlaista reunustamalla päättelyä harrastetaan paljonkin huiveissa; tosin itsekin törmäsin nyt ensimmäistä kertaa.

Katsotaan jos huivista saisi parempia kuvia keväällä; plus neljä ja liki kaatosade näin tammikuussa (!) ei ole oikein otollinen sauma kuvata yhtään mitään.