488919.jpg
Kivellä lepäilee enkelityössä tarvittavat violetit Needlepaints- langat. Langan lipukkeessa lukee "created by Marilyn Leavitt-Imblum, Lavender&Lace" eli sama henkilö joka on työn alla olevan enkelimallinkin luonut. Lipuke kertoo myös että tokassa on 10 metriä 6-säikeistä, Yhdysvalloissa käsiteltyä - egyptiläistä 100% puuvillaa. Yhden tokan hinta on 3 euroa.
Kuvassa on myös Petite Treasure Braid-metallilankaa kahta eri kultaista sävyä, kolmas jäi jälkitoimitukseen. Erilaisia kultaisia helmipakkauksia on kaksi sekä yksi valkoinen pakkaus. Helmet ovat keskenään erikokoisia, saa nähdä kuinka istuvat vierekkäin työssä.
Ompelin enkelin kasvojen jälkeen lähelle seuraavaa tasalukua, joka taitaa olla 60 tuntia. Kolmessa ja puolessa tunnissa tiivistä työtä ei paljoa saanut aikaiseksi. Minulle on vaikeaa hahmottaa ja tehdä kuvioita joissa on hajanaisia pistoja kuitenkin tiiviissä kuviossa. Sekaisin menee hyvin helposti. Viittaan tulee kultainen reunus, sen vuoksi on reunan oltava just eikä melkein oikean muotoinen.
Violetit langat ovat liukkaita ja kivoja pistellä. Mutta ne myös hajoavat aika helposti, lanka nöyhtääntyy ja hajoaa pehmeäksi "puuvillan kuiduiksi", ominaisuus jota en ole koskaan havainnut DMC:n muliinilangan kanssa. Tuo edellämainuttu ei ole ongelma ommellessa, todellakaan, eipä tule ahneuksissaan otettua metrikästä säiettä neulaan.
488924.jpg
Kuvassa näkyy kuinka viittaa ompelen. Ensin ison yhtenäisen alueen reunat ja sen jälkeen kaavio syrjään, mukava asento ja antaa neulan suihkia. Olisipa se aina niin helppoa...! Tuon ison violetin mohkuran ompelussa meni aikaa kauan.
Nyt teen viitan tältä ensimmäiseltä puolelta valmiiksi, sitten katsotaan valmistuuko siipi vaiko toinen puoli  viitasta erikseen vai yhtä aikaa. Jälkimmäinen viitan puolisko onkin isompi, tummempi, yksitoikkoisempi....
488923.jpg