1880485.jpg

puikot: 3.5mm bambut
lanka: Novitan seiskaveikka Polkka, kulutus 86g.

malli: perus-sukka, silmukoita 40 kauttaaltaan, koko: noin 39

Polkka on nopeaa neuloa, langasta on kuitenkin hyvin vaikea hahmottaa samaa värin alkamiskohtaa kakkossukkaan. On painajaista jos langassa on solmu, kuten tässäkin kerässä. Raidoitus lähtikin vastakkaiseen suuntaan, joten kaivelin kerän sisältä toisen pään ja jatkoin ykkössukan kanssa yhteneväistä raidoitusta. Kunnes liki lopussa tuli nöyhtäinen kohta, olkoot, teen sukan loppuun. Ja huomasin että siinäpä olikin varsin huomaamaton solmukohta, ilman solmua. Ja taas väri vaihtoi suuntaa.
 

1880486.jpg

Katsokaapa tätä kuvaa teristä. Nöyhtäinen kohta sattui punaisen raidan loppuun.  Paksun punaisen raidan jälkeen alemmassa sukassa alkaa valkokirjava ja sen jälkeen pinkkikirjava. Ylemmässä sukassa päinvastoin; ensin pinkkikirjava ja sitten valkokirjava. Kuvassa eron näkee selvästi kun sukat vieretysten ja salama kirkastaa, sukkien ollessa jalassa eroa ei huomaa. Joten, en purkanut.
Minulla on sellainen pakkomielle, että näiden raidoittuvien sukkien tulee olla liki samanlaiset. Lastenkin  on huomattavasti helpompi löytää sukalle oikea pari, jos ne ovat keskenään samanlaiset.
 
No, miksi nämä ovat merkinnällä "Anopille polkkasukat"?  Oli tarkoitus neuloa kerrankin jotain kaunista itselle. Mutta anoppi saapui kylään ja tarttui oitis sukkiin "voi kun ihanat, tällaiset kelpaisi minullekin... voi kun jäi omat villasukat kotiin... onkos teillä täällä hieman viileät lattiat..."
Noniin, ymmärrätte varmaan. Sukat on anopin jaloissa ja minulla on flunssa. Ät-Tsiu!