Olen näköjään ollut hiljaa siitä, duunailenko jotain. Kurkku on niin kipeä ettei juuri mikään huvita. Mutta, kyllä. Sormet eivät ole laiskotelleet. Ajatus Joulusta anna periksi.
Tekeillä on toinen ruskea Fifi, Kid Mohairista, siihen on nyt uponnut lankaa noin puolitoista kerää (75g). Kolme kerää on vielä avaamatta ja luullakseni jätän tästä senverran Kidiä tähteelle että saan tehtyä toisen Fifi2-mallia.
Jollei minulla sekoa kovin pahasti niin Fifi on siis tällainen kolmiomallinen, ja Fifi2 on suorakaiteen mallinen. Minusta Fifi2 on vaikeampi tajuta kuvion suhteen.
235189.jpg

Lisäksi tekeillä on Fifi, ylläri ylläri, tuosta luumunvärisestä liukuvärjätystä virolaisesta jota Pieni Apulainen keri.
235190.jpg
Niin lampaantuoksuinen, rasvainen lanka. Teen sitä 2.5mm pyöröillä, ei oikein tunnu edistyvän verrattuna tuohon ruskeaan jota veistelen kuutosen pyöröillä. Huivi on JO NYT ylälaidasta 16 mallikertaa leveä.
Mutta palatakseni liukuvärjättyyn, väri on ihana. Väri vaihtuu pikkuhiljaa, ihan ensiksi huomaa millin pituisen hitusen seuraavaa väriä. Ja kohta tulee uusi hitunen, näin niitä hitusia tulee kuin varkain aina vain enemmän ja pian yksi langan säikeistä onkin muuttunut uudeksi väriksi. Ja toinen säie seuraa jonkin ajan kuluttua perässä. Ja tämä värin vaihtuminen tapahtuu niin kauniisti, olen hurmiossa...
Jonkun silmukkasisaren blogista luin että hän venytteli ja kuositteli kylmällä vedellä virolaista villaa olevan huivin. Niin teen sitten minäkin, aikanaan. Harmikseni vain hukkasin hänen bloginsa enkä pääse tarkistamaan onnistuiko kylmä vesi-käsittely vain huopuiko huivi kauluriksi.