Viikonloppu meni kuin siivillä hevosten parissa. Olimme kolmen muun emännän kanssa reissussa Veskimetsa-ratsastuskeskuksessa (ent. Tallinna Ratsaspordibaas). Katselkaapa gallerian kuvia.
Menomatkalla Nordic Jet Line:n pika-alus kynti merta melkoisessa myräkässä. Tuuli keikutti alusta ja matkustajien vatsat kääntyivät ylösalaisin. Puolitoista tuntia reipasta heiluntaa oli osalle porukkaa liikaa ja he hautasivat vihreänharmaat kasvonsa muovipussien uumeniin. Haju ja kuvottava äänteleminen alkoi käydä vahvempivatsaistenkin kunnon päälle.
Ratsastimme lauantaina ja sunnuntaina, molempina päivinä tehokkaat koulu- ja estetunnit, yhteensä neljä tuntia treeniä. Tunneillamme oli mm. Cameron, Hugo Boss, Hetagur, Gekums, Ekuador, Bon Aqua, Legend. Nuo kaksi ensinnämainittua olivat meikämammalla, Cameronilla oli niiiiin mahtavaa mennä koulua! Laukanvaihdot, avotaivutukset, väistöt ja muut olivat helppoja porkkanoita näille hevosille. Cameron kilpailee koulua ja Hetagur on Eestin koulumestari taannoisilta vuosilta, että sellaista kalustoa. Estetunneilla mentiin totuttuun tapaan täysiä ratoja, alkuverryttelynä mentiin esim okseria karusellina isolla ympyrällä. Mahtavaa!
Koulutunnin hinta on Veskimetsassa 220eek ja estetunnin hinta 250eek. Majoituimme omakotitalossa koulun pihalla, josta talliin&maneesiin vähemmän kuin kivenheitto matkaa. Majoittuminen maksaa 300eek/yö. Ja kun laivamatkan hinta oli 54euroa, voikin laskeskella viikonlopulle jonkinlaista hintaa.
Takaisin laiva seilasi liki tyynessä vedessä, mikä oli erityisen mukavaa ja helpotus monelle.
Tähän hevosenkarvaisen  jutun päätteeksi sanon klassiset " jotta voi palata, täytyy ensin lähteä" ja jään toiveisiin syksyisestä ratsastusmatkasta saman ihanan Pille Elssonin oppiin.

Itselleni en lankaa matkalta ostanut, mutta Rimakauhua ja Rakkautta sai kaksi vyyhtiä (=300g) vihreää liukuvärjättyä virolaista villaa sataman ostoskeskuksesta. Villojen hinta oli 5e (75eek) per 150g.
539882.jpg
Värejähän siellä oli nyt entistäkin enemmän, vaaleanpunaisesta liukuen punaiseen, sateenkaaren värit ja muut. Langan lisäksi siellä oli hahtuvaa ja huovutusvillaa, molempia lukemattomissa väreissä.
Ja jollei halua itse neuloa, valmiina on kaikenkokoisille sukkaa, tumppua ja neuletta.