269372.jpg

Onkohan ihan heti ollutkaan niin paljon kämmeltämistä kuin näiden sukkien kanssa. Puikot läpi koko sukan nro 4, voimistelijoita varressa 10/puikko ja kantapään jälkeen kavensin siten että tasattuna puikoille tuli 11 voimistelijaa/ puikko. Anteeksi, en voi olla ajattelematta silmukoita voimistelijoina naurettuani Stitch'n Bitch-kirjan läpi. Tuo sininen varsi on tehty kahdella eri sävyisellä Nalle-langalla, sen jälkeen vaihdoin luumunväriseen/violettiin seiskaveikkaan. Varressa on sydänkuviot joihin löytää ohjeen Ullaneuleen sivuilta, samaa kuviota käytin Unisukkien varressa.
Noniin, ensimmäinen mökellys oli tehdä ekan sukan terään nauhakavennus. Jotenkin kurjan lerpun lärpäke tuli koko sukasta. Yäh! Pois vaan ja tein tilalle suosimani sädekavennuksen. Vanhassa vara parempi.
Sitten. Tuota violettia oli kaksi kerää, molemmat vajaita ja tietenkin aloin tekemään siitä vajaammasta. Ensimmäisen sukan jälkeen, toisen sukan kantapään jälkeen iski fobia: lanka ei riitä, lanka ei riitä!!!!! Huomasin toki että toinen kerä on eri sävyistä (eri värjäyserä näemmä), mies ehdotti että jos tekisin sillä koko toisen sukan terän niin ehkä eroa ei huomaisi. Lennossa värin vaihtumisen huomaisi selvemmin.  Näin tein. Ja kun toinen sukka oli valmis isommasta kerästä teritettynä - menin etsimään tervaa ja höyheniä. Ero oli niin selkeä kun nykäisi sukat jalkaansa.
Mietin ja pohdin mitä tehdä. Minuahan ei haittaisi erisävyiset sukat. Vaikka olen täydellisyyden tavoittelija (mainitaan se taas), osaan olla myös laiskuuttani melkoisen suuripiirteinen. Ajatus hyvän sukan purkamisesta kirveli sielua. Mutta kun sukat oli tarkoitettu Anopille joululahjaksi, en voinut olettaa hänen olevan yhtä suuripiirteinen tässä asiassa. Toki pohdin että tekisin seuraksi toiset sukat kaveriksi, oikein kunnolliset, mutta jotenkin ei tosiaan se kirvelevä sielu antanut periksi. Purkamaan siis.
Ja neuloin vimmattua vauhtia pienestä jämäkerästä, tiedättehän, ettei lanka EHDI loppua. Ja se ei ehtinyt. Tadaa, sukat ovat tismalleen samanväriset ja samanlaiset.
Mikset alusta alkaen vain luottanut langan riittävyyteen? Tämä kai on tuttua - langan määrän väärin arvioiminen - teillekin silmukkasisaret? Ihan yhtä lailla kuin eri värjäyserää olevien lankojen tekemät tepposet.
269373.jpg