881416.jpg
Hetkiä Heimolasta- blogin innoittamana päätimme mekin suunnata kohden Riihimäkeä ja Asadon Aarteita-liikettä.
Tuossa yllä mitä minä pussukkaani valitsin, maksoivat mieheltä 20e.
7 kappaletta valkoista 50g kerää Julie lankaa, 70% akryyli, 30%mohair. Pehmeä ja pullea lanka, löyhäkierteinen, oikein kiva. Maksanut aikoinaan Anttilassa 12,90 mk/kerä.
Kaksi 50g kerää ruskeaa Kid Mohairia, sama lanka ja väri kuin viime syksynä tekemissäni Fifi-huiveissa.
Kolme kerää hennon vaaleanpunaista Mohairia (Kid?) ilman vyötettä, suloinen väri pikkuprinsessoja ajatellen.
Tumma pötkylä on 150g "Aitoa Suomalaista lampaanvillaa", hyvin samantyyppinen lanka kuin Pirtin Kehräämöllä on, ei sieltä kuitenkaan eikä vyötetään paljasta muuta.
Vaaleanpunainen/roosa suttura on noin 100g seiskaveikkaa, samaa mistä esikolle sliparin äskettäin neuloin. Muista langoista kuvien  kanssa alla.

Hintapolitiikka oli 1e/kerä, villalangat 2.5e/kerä tai 25e/kg, plus kaupanpäälliset. Lankaa oli.... hirvittävästi. Siis ihan oikeasti, mekin ystävämme kanssa olemme sitä mieltä ettei mikään määrä lankaa ole liikaa, mutta nyt piti todeta että "tämä on jo liikaa lankaa". Sitä oli joka paikassa. Pusseja, säkkejä, laatikoita, irrallaan, hyllyissä, kaapeissa, tuolien alla, myyntitiskillä.... Pääosin Novitan kamaa, uutta ja menneiltä vuosilta. Paljon on kuulemma jo lahjoitettu pois vanhainkoteihin tms ja lopuistakin halutaan eroon. Villalangoista kauppa käy, samoin parempiin suihin olivat kadonneet kaikki alpakat, sublimet ja muut kalliit erikoiset, yhyyyyy! Puuvillalankoja siellä on myös, ihan uutta Samosta löytyy, erilaisia mohaireja sekä Novitalta että muilta merkeiltä. varsin kuninkaalliselta näytti Novitan Mozart Mohair, jossa oli kullanväristä ohuempaa lankaa mukana. Sekoitelankaa ja vauvalankaa on myös, samoin ompelutarvikkeita.

881417.jpg
Tässä Mark&Kattensin 50g villalankakerä, ainokainen, olisin ottanut enemmän. Samoin täysin vyötteetön yksilö sivuhuoneesta aivan äärimmäisen pehmeää lankaa luonnonvärisenä/kitti, veikkaan että alpakkaa, tätä olisin ehdottomasti halunnut lisää. Keneltä tätä löytyy, mitä mahtaa olla??

881421.jpg
Princess Mohairia tuli kotiin 6 kerää, pehmoista... Ihana väri.

881423.jpg
Tässä tämä Julie josta ylhäällä jo kerroinkin. Harmi etten ottanut enempää, tätä oli lisääkin valkoisena ja kahtena eri harmaana.
Ja kannattaako vielä mennä? Juu, jollei lähde erikoisuuksia etsimään, peruskamaa löytyy ihan kivasti ja joitain erikoisia mohaireja - ihania kenelle väri natsaa.

Ja mistäkö lanka on peräisin? Ymmärsin näin että joku vanha henkilö on ostanut lankaliikkeen konkurssipesän ja siirtänyt kaiken tämän valtaisan lankapaljouden + muut tarvikkeet kaksioonsa (!!!!!!!). Ja kun Noutaja on saapunut, Asadon osti langat kuolinpesänä.