Oma arkistointisysteemini on pettänyt minut - jälleen. En löydä mistään silmäpussia! Silmäpussi on kadonnut!! Moni muu voisi olla onnellinen kadotettuaan silmäpussinsa, mutta minä en. Okei, onhan nuo tallella mitkä peilistä näkyy - valitettavasti. Mutta se turvasilmäpussi josta pupullekin piti uudet näkimet laittaa, se on kadonnut.
Nyt meillä seikkailee ja törmäilee seiniin silmäpuolen sijasta silmätön pupu. Uuden naapurin poiketessa meillä sisällä, huomasin hänen jäävän tuijottamaan silmätöntä pupua. Hänen ilmeensä oli... sääliä? ..hämmennystä? eikä tilannetta paljoa helpottanut kun sanoin että se on avoimen päiväkodin pupu. Kyllähän meiltä aina välillä melkoinen metakka kuuluu mimmien ottaessa mittaa toisistaan (ja vanhemmistaan), mutta nyt naapuri pitää meitä varmaan aika hirviöinä. Raahata nyt päiväkodista pupu kotiin ja hirveän kiljumisen säestyksellä repiä se riekaleiksi.
Oli turhaa ja tarpeetonta edes yrittää alkaa selostamaan että päinvastoin, hyväähän tässä yritetään. Uhrataan omaa aikaa, verhot ja toistaiseksi olemattomat silmät jotta moni lapsi olisi jälleen onnellinen.
Taidan laatia jonkinlaisen Reiluus-manifestin ja naulata sen ulko-oveemme. Vaikkei muu maailma siitä piittaakaan, muistaisin ainakin itse yrittää olla edelleen reilu.

Ps. kenellä kaikilla on silmäpussi, voivat jonottaa ovellamme. Katsotaan löytyykö sopivia.