504602.jpg
Tässä tämä 3.5mm 80cm pyöröillä nitkutettu, niskasta aloitettu huivi nyt on. Lankana on liukuvärjätty virolainen.Ohje löytyy Ullan sivuilta, kiitokset hienoista ja ennenkaikkea hyödyllisistä sivuista! 

Tuo pingottaminen ja reunaan muodostuvan kaarroke"pitsin" esiinsaaminen saattaa tuottaa ongelmia. Villalangasta neulottu huivi on peltiä verrattuna vaikkapa mohairiin, lisäksi villalanka-ruudut ovat paljon pienempiä kooltaan. Onnistuisi ehkä paremmin jos pingottaisi vain joka toisen "kaarrokkeen", silloin jonkinlainen aaltoilu jaksaa tulla esiin. Kokeilin meinaan jokaisen kaarrokkeen pingotusta ja lopputulemana reunat ovat suorat koska kaarrokkeiden välikin nousee mukana. Neuvoja?
Kokoa huivilla on tässä pötkötyskuvassa korkeutta 93cm ja leveyttä 182cm. Isompi olisin toivonut olevan, mutta lanka hupeni niin reippahasti että oli pakko lopettaa. Ja aloin hieman puutuakin neulomaan noin pitkiä kerroksia, myönnetään.

Loppuviikko lomaillaan vielä kotikonnuilla itäisessä Suomessa. Tänne iski tänä aamuna takatalvi! Lunta tulee vaakasuoraan, onneksi ei sentään tupaan asti!