Onhan täällä toki ukkostanut kumeasti elokuussa eräänkin kerran. Mutta viimeyönä minä, mieheni ja esikko pomppasimme pystyyn ylen säikähtäneinä. Millainen jyräys ja mylväys, tuntui kuin koko talo olisi vavissut ennen romahtamistaan. Sitten alkoi sataa – rankasti. Kello oli 01:30 kun olimme valveilla yläkerrassa esikon kanssa, kuopus veteli hirsiä peppu pystyssä autuaan tietämättömänä siitä montako antennijohtoa ja pistoketta seinästä irroitettiin.

Mitä voi huonosti nukutun lyhyen yön jälkeen tehdä? Ainakin kirjavat sukat valmiiksi. Eikös näytä ihan siltä että nuo pikkuisetkin jalat tarvitsevat pikkuiset sukat ylleen?

168909.jpg


Mutta palataanpa aamuun.

Olimme sopineet ystäväni Satun kanssa että hän saapuisi aamusella kyläilemään, mukana tietenkin tyttäret ja iso kassillinen Ameriikan ihmemaasta tilattuja Marjolein Bastin-malleja. Nykäisin pellillisen lämpimiä sämpylöitä uunista, näin silmäkulmastani että Satun auto kaarsi pihaan. Sitten en hetkeen mitään nähnytkään. Vasempaan silmään meni roska. Eikä mikään pieni. Voi kirvelyä, hiertämistä, tuskaa. Tomaattisilmä! Mikä akana tai torajyvä oli syvälle yläluomen alle päässyt?! Voisiko kohtalo olla näin julma? Miten minä yhdellä silmällä mitään malleja näkisin katsella, sekin puolisokea koska käytän rillejä. Miten minä mitään malleja katselen jos istun terveyskeskuksessa odottamassa lääkäriä! Menin avaamaan ovea silmä verestävänä pienenä viiruna ja painuin takaisin vessaan tonkimis-ja huuhteluhommiin. Silmä palautui vasta suihkun ja naapurinrouvan luona käynnin jälkeen.

Mutta sitten tapahtui taas se perinteinen. Malleissa oli yksi hieno, siinä kulki reunassa oranssi ruudutus. Oranssiin iski punertava silmäni, olihan se liki samaa kuin raitasukissa. Sitäkö alan seuraavaksi ommella?

Muistan nähneeni jonkinlaisen RE-DO kirjan, siinä on ohjeita miten vanhoista neuleista saa tehtyä uutta kivaa. Kuten villapaidasta hamosen. Kadehdin lasten mielikuvitusta. Esikko ei tarvitse mitään kirjoja keksiäkseen LEGS-raaka-aine-villapaidasta, sen puoliksi puretusta hihasta, itselleen lämpöisen hatun! Uusinta designia, olkaa hyvä! Ei ompelua, ei yhdistelyä, ei mitään, hattu näyttää toimivan erinomaisesti ja tyttö on tyytyväinen.

168910.jpg