Tässä on, saanko esitellä, neiti Puolukkapuuro. Hän on ihka ensimmäinen Apupupuni. On vaikea sana kirjoittaa. Apu-pu-pu-ni. Ni.
192611.jpg
Tässä neiti Puolukkapuuro paistattelee syysauringossa, hän kerää auringonsäteiden lämpöä ja voimaa supisuomalaiseen koivuun nojaten. Tassujen alla on vapaan isänmaamme peruskalliota, tyttäremme kerhomatkan varrella. Pupulla on päällään rakkaudella villasta neulotut vaatteet. Olen täyttänyt pupun rohkeudella ja antanut sille salaista voimaa.Toivon pupun auttavan "siellä jossain kaukana"  pientä lasta, uskomaan huomiseen ja säilyttämään toivonsa.
 
Langat pupussa on seiskaveikkaa ja Pirtin kehräämön jotain ihanuutta. Pupu on neulottu pyörönä. Pituutta reippaalla neidillä 42cm, haliotteen leveys tasan 30senttiä. Olen haastanut kavereitani mukaan tekemään pupuja. Jokainen tehköön iloisin mielin niin monta pupua kuin itsellä on lapsia. Ja sen lisäksi voi jatkaa kummilasten lukumäärällä. Kavereiden lukumäärällä... rakkaiden ihmisten määrällä... Minulla on ensimmäisenä etappina tehdä VIISI pupua.
Jos otat, arvoisa lukijani, haasteen vastaan - ilahduttaisi suuresti jos kerrot siitä kommentissa. Oma sydämeni sykähti erityisesti ommellessani viimeisiä pistoja pupuun; tuli omasta mielestäni niin hieno ja suloinen ja niin hyvään tarkoitukseen. Sen vuoksi nyt en kerrokaan muista käsitöistäni tänään mitään.