Huomasitte varmaan harmaiden villavaatteiden esittelyssä nuo kauniit vaaleapunaiset hepeneet? Ne on saatu aikaiseksi käsittelemällä puuvillaista pitkähihaista paitapuseroa ensin saksilla ja sitten ompelukoneella.
458610.jpg
Housuissa ei mitään kummempaa kikkaa ole, kuminauha vyötäröllä ja lahkeeseen kiinnitin paitapuseron niskasta merkin. Mekko toiselle nukkevauvalle, mekon takana on paitapuseron hihansuusta ryövätty nappilista helpottamaan pukemista. Mekon koristeena on vaaleanpunaista kirjailtua silkkinauhaa jonka saa solmittua taakse.
458614.jpg


458616.jpg
Pitkä mekko on leikattu paitapuseron etu-ja takakappaleesta samalla saksimisella, leikkasin siten että sain hameeseen nappirivistön eteen. Napit ja muu vastaava on aika ehdoton nukenvaatteissa, kun niillä ryökäleillä on usein suhteettoman iso pää - tunge sitä sitten läpi joustamattomasta kankaasta tehdystä kaula-aukosta. Onnistuu ehkä, mutta eipä onnistu nelivuotiailta saatika nuoremmilta. Lisäsin vielä valkoista jämäpitsiä koristeeksi. Kuvassa myös puolihame, vyötäröllä leveä kuminauha ja helmassa edelleen jämäpitsiä.
463552.jpg
Puolihameen kanssa pidettäväksi sopii tämä paitapusero. Sen nappilistaan ompelin kummallekin reunalle vaaleanpunaista pitsiä, ollut joskus kukkakimpussa koristeena. Paitapuserossa voisi olla yksi nappi enemmän, saatan ommella siihen vielä keskelle yhden feikkinapin noiden kahden toimivan lisäksi. Olkalaukku on tehty paitapuseron tasku irti harsimalla, taittamalla kaksinkerroin ja ompelemalla kiinni. Olkahihna on puseron paksua saumaa.

463545.jpg
Tämä on tehty miehen Blue-merkkisestä paitapuserosta. Taskut mekkoon on leikattu miehen puseron rintataskuista roimasti pienentämällä, otin mukaan alemmankin kankaan jolloin nappi on oikeasti mukana ja tasku "toimii".
463553.jpg
Puolihame jossa punaista kangasta piristeenä, sekä aplikoitu sydän. Esiliina on ommeltu paikoilleen koneen ristipisto-ompeleella josta alla lähempää kuvaa. Kankaan väritkin näyttävät siinä enemmän oikealta.
463555.jpg


Kyllä nyt tyttöjen ja nukkevauvojen kelpaa.