tässäpä sille kuuluisalle "kassi-almalle" sopivan vetoinen kassi, kokoa 69cm x 50cm. Vihreää tikkikangasta ja sivussa tasku jota somistaa jostain löytynyt itämainen kuva. Kassi tuli tällä kertaa omaan tarpeeseen. Ihmeellistä tehdä jotain itselle kaiken tämän joululahjojen urakoinnin keskellä.
267181.jpg
Alkoi olla aika vaarallista taiteilla tilkkutyökurssille kainalossa iso leikkuumatto, kassillinen kankaita & tarvikkeita ja hillittömän kallis ompelukone. Tuntui että aina torstai-iltaisin oli kova puuskittainen tuuli ja sateen jäljiltä jäätynyt pihamaa. Siinäpä olisi ollut näyttämö mamman kaatua pyrstölleen, kone säpäleiksi ja leikkurit lentäisi kaaressa hankeen.
Silloin kun kaatuu, melkein ensimmäisenä sitä tiirailee että: "eihän vain kukaan nähnyt". Mutta jos sattuisi kaatumaan yllämainitussa tilanteessa, varmaan katsoisi ympärilleen kuhmun lisäksi päässä takoen ajatus: "toivottavasti mahdollisimman moni näki (vakuutusta varten!)". No, mitäs minä tässä kaatumisella spekuloin kun lumetkin ovat sulaneet pois. Kassistahan tämä juttu lähti, joten palataan kassiin tai sen sisältöön.
Kassissa kulkee seuraavat tilkkutöiden tekemisessä aika ehdottomat välineet:
267182.jpg
Leikkuri, iso viivain ja leikkuualusta. Helpottaa paljon! Kunhan tämä käsi ensin oppii hiffaamaan miten kannattaa leikata ettei tarvitse turhia käännellä.