1555588.jpg

Novitan Samos langasta, väri kitti, alkoi 4mm ja 5mm puikoilla syntyä kuopukselle neuletakkia. Ohje: Novitan Muksuextra 2008 , malli 37.

Ohjeesta poiketen tein palmikot "vastakkain". Tuossa keskellä näkyvän timantin palmikot kiertyvät joko oikealle tai vasemmalle, timantin sivuilla olevat palmikot kiertyvät toinen oikealle ja toinen vasemmalle siten että havaittavissa on symmetriaa ja ennenkaikkea loogisuutta. Minusta on erityisen  hömmelön näköistä jos neuletakin etukappaleissa kaikki palmikot kiertyvät samaan suuntaan. Ja takakappaleessa kaikki samaan suuntaan... Itse en voisi sellaista toteutusta tehdä kuuna päivän valkeana! Toki se vaatii ohjeen kirjoittajalta tarkkuutta siirretäänkö ne apupuikon silmukat työn eteen vai taakse. Minusta on kuitenkin neulojan kykyjen aliarvioimista kirjoittaa ohje jossa kaikki palmikot kiertyvät samaan suuntaan.

1608546.jpg

 

Ohjeessa on lisäksi huppu; sen jätän pois vaikka se varsin hienolta ja muhkealta näyttääkin. Muhkea huppu ei vain mahdu lapsen takin sisään ilman että se ahdistaa ja töröttää kummallisena möykkynä kuin Nottredamin kellonsoittajan kyttyräselkä. Meidän lapsillamme on lähes aina joko hattu tai lippis, joten huppua ei käytettäisi. Puuvilla(sekoite)langoilla on se ikävä ominaisuus, että ne kovettuvat pesuissa ja menettävät muhkean mallikkuuttensa, eikä huppu ainakaan sitten olisi enää kiva. Mutta, nämä ovat niitä makuasioita. Harvoin vain näkee puseroiden ja neuleiden huppuja muulloin käytössä kuin nuorilla oikeussalissa peittämässä kasvoja, tai mustiin pukeutuneilla laahustajilla tuolla kylän raitilla. Onko se tosiaankin näin?

Nyt neule on siinä vaiheessa että painiskelen "vetoketju vai napit" -pulman parissa. Ei ole sopivia nappeja eikä sopivia vetoketjuja. Ei ole ideaa. Nappeja on, samoin vetoketjuja, Fimo-massaakin löytyy nyt, lankakaan ei ole loppumassa, missä idea siis piilottelet?