1063942.jpg

Lähenevän Joulun olen aina välillä tiedostanut, miettinyt mitä pukinkonttiin käärisin. Postilaatikko pullistelee mainoksia päivä toisensa perään. Mutta tämän päivän Hesarin etusivu pisti hörähtämään: "Paketit ilman lankoja." Eihän sellaista Joulua olekaan, vai onko? Okei, okei, kyseessä ei siis ole kaamosmasennukseen (ja lankavuoriin) vajonneen epätoivoisen neulojan viimeinen pyyntö, vaan Elisan mainos.

Vaikka kyllä meikäläisen olisi ehkä aiheellista toivoa ettei paketeista lankoja paljastuisi. Juuri nyt elämä tuntuu olevan niin kiireistä ettei ole aikaa tehdä käsitöitä ja kärsin tästä tilanteesta melkoisesti. Tämä oma kotimme jossa lapsemme odotin, jonne kannoimme vastasyntyneet nyytit ja jossa elämme noiden ihanien - toisinaan käsittämättömien avaruusolentojen - kanssa, on myynnissä. Näyttöjä ja loputonta siivousta. Tilapäinen vuokra-asunto on jo valmiina odottamassa. Ensi viikolla valitsemme omakotitontin ja sitten talopaketin ja sitten ja sitten....! Rakentaminen alkaa ensi kesänä. Helmikuussa palaan työelämään ja lapset aloittavat päivähoidossa. Ajateltavaa ja mietittävää on enemmän kuin yhteen pääkoppaan lainsäädännön mukaan olisi sallittua mahduttaa. Ja puikot ruostuvat keskeneräisissä töissä, ompelukone homehtuu laatikossaan...

Mystic Waters-huivi on epätoivoisessa vaiheessa. Suivaannuin virheisiin ja aloitin tummansinisestä langasta toisen! Ajatuksena oli tehdä kahta samaan aikaan ja saada jouluksi valmiiksi. Purin sitten ensinnä aloittamani virheisiin saakka ja tein uudelleen. Kenelläkään ei ole tietoa minkäkokoinen huivista tulee, mutta koko uuvuttaa jo nyt. Ensinnä aloitettu on edelleen samassa vaiheessa kuin olette kuvan nähneetkin, sen tekeminen arveluttaa koska juuri sitä sinistä (poistoväri) on minulla vain 7 x 50g.
Kakkoshuivi on tummansinistä woolia isommilla puikoilla ja pidemmällä, lankaa on kulunut pian 5x50g. Vihjeissä olen menossa numerossa 3, nelonen on jo julkaistu ja kaikkiaan vihjeitä on ainakin 8! Tummansinistä saa kaupasta lisää, mutta kuinka megalomaaninen tästä oikein on tulossa? Kerroksen neulominen kestää jo pienen ikuisuuden.

Punaiset Kerttu-sukat ovat myös puikoilla. Eikä sitten muuta.

Oikein mukavaa viikonloppua silmukkasisarille.