447578.jpg
Jottei puikot pääse ruostumaan, aloitin Fifi III (Ullan sivuilta) virolaisesta liukuvärjätystä villalangasta. No, onhan tätä kivempi tehdä kun seuraa telkkarista MTV3:n klo 21 alkavia sarjoja...
Puikot 3.5mm pyöröt. En olekaan aikaisemmin tehnyt niskasta aloitettavaa huivia, johon lisäksi tulee reunoihin "pitsit". Alku oli hieman liian jännä minulle, tuli mielee sanonta "vähän tekee, vähän tajuu". Ja jouduin korjaamaan ekat viisi kerrosta alkutekijöihinsä.
Hienoa muuten miten värit vaihtuvat V-kirjaimen muodossa, eikä vaakatasossa niinkuin tavallisessa fifissä. Mutta kuinka pitkiltä kerrokset tuntuvatkaan, nälkävuosia jokainen!
Ajattelin jo että saan kaapistani virolaista (sinänsä ihanaa) lankaa vähemmäksi, luulin että jäljellä olisi enää kelta-vihreä ja harmaa-musta. Mutta jonkin tovin päästä hokasin että jassoo, onhan siellä vielä ruskea ja sininenkin liukuvärjätty. Huiveiksi nekin, mallina sitten jotain muuta kuin fifi.
Onkin muuten vaikea kuvattava ja mitattava tällainen huivi, tuossa se näyttää tavalliselta kolmiohuivilta; ei tuota valmiin huivin yläreunaa (kuvassa "alareuna") saa vedettyä suoraksi puikkojen vuoksi mitenkään.