Omin pikku kätösin on joululahjoja valmistunut tänä syksynä monen monta. Niiden kanssa on vierähtänyt tovi jos toinenkin. Niissä on paljon lapsiperheen yöunta mukana, ne ovat siis hyvin arvokkaita.

Mielessä on hyvä Ystävä. Mieleen pulpahtaa idea, joka kenties vielä matkan varrella muotoutuu tarkemmin. Mallin ja materiaalien valinta, toisinaan mallin muokkaaminen ja toteutustavan valitseminen. Käsityötä tehdessä mielessä on se henkilö jolle työ on menossa. Vaikkei aina mitään erityistä ajatusta olisikaan, niin se fiilis. Viimeistely; ehkä silitys ja nimikointi, monta tutkailua ennen lopullista paketointia. Valmista työtä on katsellut moneen kertaan. Miettinyt minkä ehkä olisi voinut tehdä toisin tai vielä paremmin, kuinka ideaa voisi edelleen jalostaa.
Ja nyt, kauniisti paperoidut paketit lähtevät maailmalle kuin laivat satamasta. Vielä ajatus seuraa niitä, pitääkö saaja lahjastaan, osaako arvostaa. (Älkää nyt alkako Sienestä puhumaan!) Olo on haikea ja osin tyhjäkin, suurin kiire on poissa. Tosin rehellisyyden nimissä on myönnettävä että lankakaappikin voisi olla tyhjä, määrä vain lisääntyi näiden projektien myötä.
Tähän aikaan vuodesta ei heti innolla aloita uutta projektia, levätään nyt ilta (!)  tai pari.
Jos siis ystäväni, saat paketin kera "Lämpöisin ajatuksin", tiedät että sinua on ajateltu usein.

Näistä viimeisistä jusseista ei kuvaa ole vielä esillä ollutkaan, tässä siis olkaatten hyvät.
310426.jpg

Kerron samalla kuinka näissä toteutui tuo yllämainittu "saajan ajatteleminen". Oikeastaan, jollei näissä sukissa olisi niin moni asia natsannut kohdalleen jo ideavaiheessa, nämä eivät koskaan olisi nähneet päivänvaloa. Ettekä te olisi saaneet lukea surkuhupaisaa sekoilua tyyliin Mr Bean!
Jussi-sukkia, en muista monensiako, tehdessä tuli mieleen se Idea.
Ensinnäkin: ruutukuvio on helppo jalostaa automerkiksi. Saaja on innokas Citroen-harrastaja, se on jo oikeastaan elämäntapa.  Itse Citroen tekee asian vielä helpommaksi, kolmiokuvion leveys vaihtelee ollen vanhemmissa kapeampi ja ihan uusissa aikas levällään.
Toiseksi: saajan nimessä on Jussi-nimi mukana. Jussi-sukat Jussille.
Kolmanneksi: Jusseissa on salmiakki-ruutuja. Saaja on mieltynyt salmiakkiin.
Neljänneksi: Väriksi valitaan jotain retkeilyyn ja ulkoilma-elämään sopivaa. Tummanharmaa ja kaunis metsänvihreä.
Kuopuksen kummisetä siis saa nämä lämmikkeet, neulottu seiskaveikoista 4mm puikoilla. Silmukoita 60 ja kantapään jälkeen 12/puikko.

Jo jokin aika sitten valmistuneet siniset kahdesta nallesta, saivat jotain söpöä lisukkeeksi. Lapasissa on pitsin lisäksi tummansinisiä helmiä. Kuvassa kun olisi vielä kamee-koru, niin kaikki olisi täydellistä!
310427.jpg