750865.jpg
valmistui ja on tässä esikon yllä. Malli on Novitan syksy 2007 lehdestä ja toteutin ehdotetusta Seiskaveikan vaaleanpunaisesta langasta. Koko 110 tuntui pitävän aika hyvin paikkansa, kiitos siitä. Resorit tein 3.5mm ja muuten 4mm puikoilla.

Minä koin Novitan lehden ohjeen hankalana. En oikein hiffaa miksi kaaviossa pitää olla myös nurjat kerrokset näkysällä, niillä kun ei "tapahdu mitään". Ennemminkin olisi voinut panostaa siihen että kaavio olisi ollut leveyssuuntaan kokonaisena, nyt jäi pienen reunahuomautuksen varaan että: kierrä palmikot etukappaleen toisella puoliskolla vastakkaiseen suuntaan. Tämä ei ole kaikille neulojille itsestäänselvää, todellakaan, ja sama erisuuntaan kierto tulee toteuttaa myös tuossa timantissa!
Kaavio ei ole selkeä myöskään sen vuoksi että neulottuaan ohjeen mukaiset kerrokset, tulee itse päätellä mistä kohtaa kaaviota jatketaan seuraavaksi -> kaula-aukon kavennukset. Kaavioon jää lukuisia kerroksia väliin näissä pienemmissä malleissa, joita EI siis todellakaan SAA mennä neulomaan.

Mielestäni on myös turhaa päätellä takakappaleen kaula-aukon kohdalla noin 30 silmukkaa, ja myöhemmin viimeistelyvaiheessa värkätä ne uudelleen. Helpompaa on poimia pääteltäväksi sanotut silmukat langalle odottamaan kaula-aukon resoria varten.
Lisäksi ohjeesta poiketen en tehnyt etukappaleen erottamia kaula-aukon puoliskoja peräkkäin (eri aikaan). Sain niistä varmasti samanlaiset nykäisemällä lankakerästä toisen pään sieltä kerän sisuksista, ja sillä neuloin vasenta puoliskoa samaan aikaan oikean kanssa.

Summa summarum, hyvä tuli!