Lavender&Lacen mallistosta numero 14, "Sweet Dreams", on nyt valmis:
839572.jpg

Malli on kaunis, kuten niin moni muukin Marilyn Leavitt-Imblumin suunnittelema. Tässä mallissa kaikki pistot ovat kokonaisia ja jälkipistojakin on säästeliäästi vain kasvoissa. Kankaana oli Perminin 32' pellava, ja kokoa työlle (pistelyalueelle) tuli leveyttä 31cm ja korkeutta 39cm. Pesaisin työn suihkun alla ja pellava suoristui ja  kovettui kivasti. Voi miten kauniisti nuo hameessa olevat kultaiset pistot hohtivatkaan saunan lauteella hämärässä, kun pesuhuoneesta siivilöityi työhön epäsuoraa valoa. Sitä hohtamista pysähdyin ihailemaan kerran jos toisenkin.
Ajatuksissa on vielä pitsin lisääminen reunoja kiertämään. Toinenkin idea kehittyi: värjään valkoisen nauha-brodyyrin rusehtavaksi (teellä), pujotan sopivan satiininauhan brodyyrin reikiin ja solmin alareunaan ison rusetin, enkä laitata kehystyksessä lasia lainkaan. Rusetti voisi nauhoinensa ulottua kehyksen ulkopuolelle?
Tämä työ jää nyt omille tyttösilleni, vastoin alkusuunnitelmia.

Mielessäni soi tai hyräilin varsin usein ripariltakin monelle tuttua "Lapsuuden usko"-kappaletta, mainitaanhan siinä varsin sopivasti "Onnellinen lapsena, olit äidin helmassa"..
839576.jpg

Lapsuuden usko

Kerran usko lapsuuden
Sulla oli suloinen
Kätesi sä rukoukseen liitit ain'
Levolle laske Luojani
Armias ole suojani
Näin sä rukoilit niin turvallisna vain

Etsiessäs onnea
Harhateille jouduit sä
Surua ja tuskaa toi vain maailma
Tie on pitkä takaisin
Salassa sä itketkin
Muistaissasi lapsuuskodin onnea

Onnellinen lapsena
Olit äidin helmassa
Äiti lauloi sulle maasta taivahan
Äänen kaiun kaukaisen
Kuulla vielä voitko sen?
Päiväsi hän uskoi käteen Jumalan

Jos vain nöyrin sydämin
rukoilet saat takaisin,
Lapsen uskon aarteen kalliin ihanan
riemu suur on taivaassa
eksynyt kun palajaa kaukaa maailmalta
jälleen kotihin.

* Tämä viimeinen, säkeistö 4., on jäänyt tuntemattoman sanoittamaksi ja sen vuoksi sitä (säkeistöä) ei ole voitu ottaa mukaan laulukirjoihin tms. Muutoin suomalaiset sanat ovat Matti Nybergin käsialaa. Alkuperäinen kappale on Hedy West:in ja Jacques Plante:n käsialaa.*