Miksi?
Minä neulon sukkia tarpeeseen, lahjoiksi ja jämälankoja tuhotakseni. Sukkien neulominen on suosikkipuuhaa telkkua katsellessa, automatkat ovat myös sopiva hetki neuloa sukkaa.
Varsinkin lasten sukkien neulominen on kaikin puolin palkitsevaa, jämälankoja saa käytettyä hyvinkin tarkkaan ja jollei omassa lähipiirissä ole sukantarvetta, maailmalta löytyy aina pieniä palelevia varpaita erilaisten yhdistysten&tempausten myötä.
 
Miten?
Tykkään neuloa sukat ylhäältä alaspäin, yleensä joustinneule-varrella, vahvistettu kantapää (saksalainen) ja terässä sädekavennus. Vahvistettu kantapää kestää miehellä saapassukkana, lapsellakin se on napakka ja topakka, sädekavennus kärjessä on tasainen eikä paina kuten toisinaan nauhakavennus voi tehdä. Lasten sukkia jämälangoista teen yleensä sileällä varrella, molemmat sukat ovat teossa yhtä aikaa jotta saan lyhyetkin langat tasan molempiin. Teen toisinaan tiimalasikantapään ja nauhakavennuksen kärkeen. Oleellista sukissani on pitkät varret, pysyvät hyvin jalassa, lämmittävät ja villahaalarin/collegepuvun lahkeet ovat napakasti siellä villasukan varressa. Mikään ei ole surkeampaa kuin paljaana vilkkuvat lapsen nilkat tai ranteet talvipakkasella, varsinkin jollei toppahaalarin lahkeissa ole niitä lenksuja...
Turnausvälineet?
Toisinaan teen jotain helppoja pitsisukkia, seiskaveikasta tai nallesta, kuten vaikkapa Kuura- tai Kerttu-sukat. Hienoa jälkeä tulee myös OnLinen tms itseraidoittuvista langoista, harmillisen ohuita vain ovat makuuni. Pirtin Kehräämön langat ovat hyviä, varsinkin Haukku-koirankarvalanka.
Mieluisimmat välineet ovat 3.5mm bambusukkapuikot, kaverina on usein samanmoiset metallipuikot. Lankana useimmiten, lähes aina, seiskaveikka joten silmukkamäärät ovat kokeilun kautta aina samoja. Ja jollei sukka sitten sopisikaan, kyllä sille jostain käyttäjä löytyy. Uusien lankojen ottaminen puikoille jää usein siitäkin syystä kun niihin pitäisi se silmukkamäärä miettiä...
 
Muuta?
Tapanani on neuloa sukan aloituksessa jäänyt langanpätkä mukaan heti luontikerroksen jälkeen kerältä tulevan kaverina, ei tarvitse päätellä sitäkään lankaa, eikä ainakaan seiskaveikoissa huomaa jos parin puikon verran on silmukat olleet "kaksinkertaisia", samaa kahdella langalla neulomista käytän jämäsukissa langan vaihtuessa.
Minä parsin ja parsin uudelleenkin jos sukkaan tulee reikä repsottava. Sukkaan voi tehdä uudelleen pelkän teräsosan jos se on kulunut parsintakelvottomaan kuntoon, varsi on oikeastaan aina kunnollinen ja siten käyttökelpoinen.
Ihailen muiden tekeminä taidokkaita palmikkosukkia tai ohuesta langasta tehtyjä pitkiä sukkia, en itse jaksa/viitsi tikutella 2mm puikoilla polvipituisia sukkia, huh, pelottava ajatuskin.