1880566.jpg

puikot: 3.5mm bambut (uskokaa jo)

lanka:Novitan uusi ruskeakirjava Polkka, yksi kerä riitti näihin pitkävartisiin lastensukkiin. Isommat sukat lyhyemmällä varrella kokoa 29, lankaa kului 65g. Silmukoita varressa 40, terässä 9+8+8+9. Pienemmät ovat pidempivartiset, kokoa 27, lankaa hupeni 68g, silmukoita varressa 40, terässä 32.

Tämä ruskeakirjava Polkka tuntuu paljon napakammalta langalta kuin pinkkikirjava Polkka. Solmuja ei ollut langassa lainkaan. Hieman joutui säätämään raitojen kanssa, neulontajärjestys oli tyyliin: pienempi, isompi, isompi, pienempi - ihan sen mukaan mikä kohta kerässä oli seuraavana alkamassa. Viimeisen sukan aloituksessa joutui hieman kikkailemaan, saadakseen raidoituksen onnistumaan. Kikkailun huomaa pidempien sukkien varressa, valkokirjava raita on hieman leveämpi kuin parissaan.

Katsoessanne sukkien raidoitusta, ymmärrätte mitä tarkoitan hankalalla raitojen hahmottamisella. Molempien sukkien varressa on tummanharmaa raita, seuraavan kerran se sama raita ilmestyy sukkaan vasta terässä. Neulotussa pinnassa raidat on helppo mieltää, mutta kerällä ollessaan... huh. Pilkkua, täplää, harmaata pilkuilla, harmaata ilman pilkkuja..