699857.jpg
Lomalla valmistui vanhan roosan värisestä woolista tämä iso Minttumaaria-kolmiohuivi. Huivin korkeus on 105cm ja leveys 210cm. 4mm 80cm pyöröt ja päättelyssä 5mm sukkapuikko.

Edellisestä postauksesta voi poimia linkin Ullaneuleen sivuille, josta löytyy ohje tähän ihanaan huiviin. Ohjeen mukaan tehtynä huivista tulee noin 85cm korkea ja lankaa kuluu vajaat 200g.
Mutta sitten tulee se mutta joka sai meikämamman haromaan hiuksiaan siellä mökin hämärässä. Ohjeessa kehoitettiin tekemään kaaviota II "21 toistoa". Minulla oli vasta 14 toistoa kasassa ja lankaa mennyt tuo 200g! Kerrokset olivat pitkiä kuin näläkävuosi. Kauhuissani ajattelin että kilonko tämä huivi lankaa tulee vetämään. Keskenhän se lanka sitten loppui.
Lopulta kun pääsimme ihmisten ilmoille, menin viestimään pikapikaa neulontalistalle ohjeiden toivossa. Onnekkaasti sattui että itse huivin suunnittelija oli paikalla ja alkoi pohtia kysymyksiäni siitä kuinka nuo "ruudut" (toistot) lasketaan, sillä nehän kääntyvät huivissa hieman eri asentoon kuin voisi ajatella. Mallitilkun neulottuaan hän kertoi että oikea toistojen määrä kaaviossa II on 10. Oikein ystävälisesti hän sanoi laittavansa yhden kerän woolia tulemaan korvauksena hiusten haromisesta. Ja jiihaa, pääsin heti pomppaamaan seuraavaan kaavioon, ei enää pitkiä kerroksia toistoja.
Loppu sitten sujuikin oikein mukavasti. Lankaa meni lopulta viisi kerää, jäljelle jäi 20cm (!). Kastelin huivin pesuvadissa ennen pingotusta. Voi miten ihanan tuntuinen on woolista tehty pitsi märkänä, samettisen pehmeä ja suloinen.
699858.jpg
Näiden pitsisten, pehmeiden ja kukkaisten kuvien lisäksi laitetaan teille yllärinä "kovia" kuvia.

Siihen liittyy kilpailu, mikä auto on kuvassa? Merkki ja malli. Kuka kommentoineista osuu ensiksi oikeaan, palkitaan jollain pienellä itsetehdyllä. Kisa päätyy kun oikea vastaus on löytynyt, en palaa vastaamaan sitä ennen juuta enkä jaata arvauksiin. Onnea kisaan!
Kisasta rajataan ulos SatuA, tälläkin kertaa..
699861.jpg

nokkaa, kromilistan pilkahdus antaa osviittaa? :
699859.jpg