1232290.jpg
Kaappien kätköistä löytyi yksinäinen 100g kerä vanhaa Seiskaveikkaa, luonnonvalkoinen lanka jossa sinisiä tipluja säännöllisen epäsäännöllisesti. Millaiset Kertut näistä tulisi? Varsin hauskan näköiset, vaan ei kokonaiset sillä lanka oli viimeisen mallikerran alussa tuossa jamassa. Samaa lankaa ei tosiaankaan ole enempää.
Vaihtoehtona on purkaa ensinnä valmistunut sukka kärkikavennuksiin saakka ja tehdä sitten molempiin sukkiin luonnonvärisestä seiskaveikasta kärjet. Hmm, ei paha.
Päädyin kuitenkin toisenlaiseen vaihtoehtoon. Luonnonvalkoista seiskaveikkaa vuorotellen pilkullisen kanssa siten että pilkullinen tosiaan riitti loppuun saakka. Pieni sävyero langoissa on; pilkullisen sininen on kauttaaltaan aavistuksen sinertävää. Mikä huvittavinta, pilkullisessa oli pitkiä täysin valkoisia kohtia juuri loppumetreillä ja valokuva paljastaa tämän - sisätiloissa eroa ei huomaa jollei tiedä.

1232293.jpg
Lankaa meni 3.5mm bambuilla 95g (oliko vyötteellinen kerä sittenkin vajaa vaiko lanka painavampaa koska "100g kerä" ei riittänyt. Muuten Kerttujen ohjeen mukaan, terässä silmukoita 10+12+12+10 jonka olen havainnut toimivan seiskaveikalla ja 3.5mm puikoilla varsin mainiosti. Varressa toistoja neljä, terässä viisi, jonka jälkeen normaali sädekavennus.


1232296.jpg
Ja täysin samoilla spekseillä tikutetut Kertut, seiskaveikkaa meni 92g. On tämä niin ihastuttava malli! Ja nämä kahdet sukat on jo tehty ulkomuistista, jeeeee!

Olen tehnyt jo aika monet Kertut viime kuukausien aikana. Oliko näiden jo aika jäädä itselle? Ei sentään.  Pois se minusta. Nämä sukat annetaan tammikuun lopussa kahdelle sellaiselle henkilölle, jotka helpottavat kotiäitien arkipäivää ihan konkreettisesti.