Siivousvimma iski ja päätin vähentää nurkissa lojuvia "sitten joskus" nyssäköitä. Viime syksynä kerroin kuvien kanssa näistä neuleista jotka löytyivät roskiksesta.
186329.jpg

186332.jpg
Nämä kaksi ylläolevaa pääsivät uuteen kotiin, katsotaan mikä kohtalo niille siellä lankeaa. Jatkojalostus valmiiksi neuleeksi vai pesukonehuovutuksen kautta käsilaukuksi. Allaolevasta en oikein saanut minkäänlaista ideaa vaikka se ihanan pehmeistä langoista neulottu olikin. Ylemmässä kuvassa oleva Könönen/Kaislakerttu/tms taas sopi ylleni kuin nakutettu, mutta kun en tähän päivään mennessä ollut saanut aikaiseksi miettiä sitä loppuun joko slipoveriksi tai neulepuseroksi (kun langatkin oli pussissa mukana), päätin luovuttaa sen edelleen. Hieman kaihertaahan se tietysti että jo ainakin kertaalleen kodittomiksi jääneet neuleet päätyvät kiertolaisiksi jälleen kerran. Toivotaan että tällä yrityksellä ne pääsevät määränpäähänsä ja kuulette niistä vielä täällä.

Tämä kolmas taas, pehmeä kuin mikä! Neuletakki ilman hihoja.
186335.jpg
Sen nykäisi esikko ylleen siivouksen tuoksinassa ja kappas vain, mieleeni tuli etsiä sopiva vetoketju ja viimeistellä neule pitkäksi neuleliiviksi esikolle.Tämän pidemmälle ei proggis ole edennyt.
Tuo pieni hihanalku pitää purkaa, etsiä lisää sopivanväristä lankaa ja tehdä neuleeseen kaulus sekä hihansuut. Tietenkään ei ole aavistustakaan mitä nuo langat ovat, yksi irrallinen nuhjuinen vyöte pussista löytyi ja sen perusteella arvelen täplikkään langan olevan Schachenmayr Nomotta Effetto-lankaa. Ongelmana on että sitä saa tilattua kotimaasta vain 500g satseina, ja satsi maksaakin sitten useita kymppejä. Mutta sitten neuleessa on kolmea eri sävyistä sinistä pehmeää, pörröistä lankaa - ovatkohan nekin jotain Schachenmayr lankaa?
Kun ei meikämammalla ole kanttia marssia sen naapurin ovelle kysymään a)lankaa b)ohjetta c)lankamerkkiä, joka nämä kaikki pois viskasi. Huokaus, hänellähän saattaa olla näitä joutilaana pussillinen... 
"Sä heitit roskikseen neuleen ja se on mulla nyt, olisko sulla heittää siihen loput langat?" Juu ei.  Kaikki minut tuntevat tietävät että paljon viitsin ja kehtaan, mutta tässä on jotenkin ylitsepääsemätön kynnys.
699862.jpg
Siis aivan ihastuttavia, pehmeitä, kauniita lankoja. Sinisiä. (!)
699863.jpg