Aloitin Coustou-pipon mustasta nuhjaantuneesta kerästä Nallea, kerä oli pyörinyt laatikoissani turhankin kauan eikä se mitenkään houkuttanut neulomaan. Kaksinkertaisena puikoille ja kokeilemaan. Jospa saisin sen tuhottua yhteen pipoon.
Mutta hyljeksityn lankakerän kosto on kamala. Viimeisiä kavennuksia vaille se kirottu loppui. Olin langan loppumista toivonut muussa yhteydessä jo kauankin, mutta nyt oli totaalisen väärä ajoitus! Helmikuun langanostolakko piti, enkä mennyt uutta mustaa hakemaan. Olkoon kiinalainen pipo sitten jonkin aikaa. Kunnes kiukku lauhtuu - avoinaisesta piposta ainakin nopeammin.
434122.jpg

Mustasta suivaantuneena pistin tulemaan 4mm sukkapuikoilla siniharmaata Nallea, kaksinkerroin jälleen ja silmukoita 100. Ja sain valmiiksi ennen helmikuun loppua, aika viime hetkillä tosin. Pipoa on nyt räntäsateilla pidetty ja toimii, vaikkeivat ne mitään paukkupakkasten pipoja olekaan.
434130.jpg

Ajattelin tehdä tällä mallilla, kiva ja helppo, vielä puuvillaiset versiot. Ainakin osa siten ettei reunaa ole taitettavaksi asti lainkaan. Taitettavareunaisiin voisi kokeilla kahta väriä, aloittaisi vaikka tummalla ja jatkaisi vaalealla heti tuosta taitoskohdasta (=erivärinen reunus). Ja kokeilla voisi niinkin että taitetun reunan osalta neuloisi alun nurinkurin - normaalin 3o2n sijasta tekisi taitoksen verran 3n2o- jaksaisiko se sitten erottua tarpeeksi jää nähtäväksi.
Kiitokset hyvästä ohjeesta blogiin Käsillätekemisen terapiaa.