470214.jpg
Aloitin kasvojen ompelun tummilla väreillä, ihan niinkuin olin ulkomaisilta vinkkisivuilta lukenut. Vaikeutena kasvoissa on että ne ommellaan langan yhdellä säikeellä kankaan yhden säikeen yli. Jos kuka on samaa tehnyt, tietää miten helposti lanka luiskahtaa kankaan säikeen "ympäri" pois paikoiltaan. Niinpä piti tehdä hieman eri systeemillä nuo pikkiriikkiset ristipistot kokonaisiksi. Tein pistot ensin puolittaisiksi ja kun lähistöllä oli samaa väriä, kävin niitäkin aloittamassa ennenkuin viimeistelin aloittamani loppuun. Helpotti hieman tuohon luiskahteluun, kovin kummoisesti ei pistoja silti uskaltanut kiristää.. Pelkäsin tovin että kangasta ravistaessani kaikki tehdyt pistot siirtyvät ja  kasaantuvat kasvojen toiseen reunaan yhteen kasaan. Kasvojen reunassa olisi kuin vanhojen karttakirjojen vuoristo.
Sitten sijoitin kohdalleen silmät ja suun, kasvojen tummat varjoisat alueet väri kerrallaan valmiiksi. Nuo kasvojen vaaleat osat ovat useampaa väriä myös, jos niillä olisi aloittanut - olisi sekavaksi (mahdottomaksi ) mennyt. Kyllä ne isompina alueina erottaa toisistaan, mutta kun kutakin väriä on vain muutama pisto, on mahdotonta hyvässäkään valossa saada selvää mikä mikin on.

Aikaa kasvojen ompeluun meni 8 tuntia.
470216.jpg
Hassua muuten miten tummia silmiä tehdessä tuli mieleen laulu "Mä silmät luon ylös kaapin pääl' ja siel on rusinasoppaa. Ja just kun mun piti hotkaista niin lusikka tipahti soppaan." Johtuiko sitten siitä, että pelkästään tummilla väreillä tehdessä näytti kuin enkeli olisi katsellut rusinoilla.
Porkkanasiivet ja rusinasilmät. Cool. Tai kuten nuoriso nykyisin sanoo "castro".
Mukavaa lauantai-iltaa.