577903.jpg
On aika uhkarohkeaa (tyhmää?) tehdä ensin pelkkää ruudutusta näin isolla alueella. Huomasin kyllä että jotain häikkää on vasemmassa yläreunassa, mutten jaksanut siihen perehtyä koska kaavio jatkuu seuraavalla sivulla juuri siitä. Minun on äärimmäisen hankalaa hahmottaa näitä isojen kaavioiden "harmaita rivejä", jotka ovat aina kaavion toisen puoliskon kaksi ensimmäistä/viimeistä riviä. Turha nyt kuitenkaan  syyttää harmaita rivejä muusta kuin tarkistamisen vaikeudesta, sillä itsehän minä puusilmä tein tuota roosaa ruudutusta yhden salmiakkirivin verran liian leveälle. Ihan vaikka aloitin nousemaan roosaa salmiakkia alhaalta ylöspäin. Saksen kärjet osoittavat virhekohtaa.
Seuraavaksi laiskuus kostautui, ajattelin että koska tarkistaminen harmaiden ruutujen kohdalta vaikeaa niin aloitetaanpa kipuamaan alhaalta sinisellä ja tummemmalla punaisella, eiköhän se virhe sieltä löydy. Aivan. Löytyi. Ei täsmännyt enää mitenkään... buaah!!!!
Ja purkamaan:
577905.jpg
Roosasta liiat purettu pois, samoin tummempi punainen ja sininen. Ehkä juuri tästä jotain oppineena aloin tehdä helmaa enemmän valmiiksi, ennenkuin siirryn mekkoa ylemmäs. Olen tyytyväinen että virhe sattui ns. helpossa kohdassa josta helppo purkaa. Pellavakankaan pahin virhe olisi se kolmen säikeen yli hyppäys, siltä vielä välttynyt vaikka tämä pellava onkin hyvin vaihtelevan paksuisista säikeistä kudottu.

Kuva tämänhetkisestä tilanteesta:
590682.jpg