796348.jpg
Aurinkoinen kesäpäivä mökillä. Isännän tekee kovasti mieli uistelemaan, kuinka saada perhe mukaan? Äippä voi ottaa neulomuksen veneeseen. Lapsille varataan nameja ja mehua, pian he jo sokerihumalassa käyvät pitkäkseen (ja unille) veneen moottorin tasaisessa puksutuksessa.
Ennenkuin tähän saakka oli päästy, oli käyty äipän lempiputiikissa: Pirtin Kehräämöllä, Hiirolassa.

796365.jpg
Hahtuvaa, hahtuvalankoja, huovutusvillaa...

796366.jpg
Haukku-koirankarvalankaa useina eri luonnon väreinä.

796367.jpg
Paljon lankaa, paljon värejä.

796368.jpg
Pieni osa vihreistä ja sinisistä.

Ja mukaan lähti useita kiloja- yhteensä kolmen eri käyntikerran aikana, ja isäntä meni sinne vielä yksinkin lisää hakemaan (!!):
818201.jpg
Kaksi enemmän ja vähemmän täyttä säkkiä itselle.

796373.jpg
Kassillinen tilauslankoja kaverille.

Ja näitä minun säkeissäni sitten oli, pinossa ja päälekkäin:
818203.jpg

796375.jpg
Haukku-koirankarvalankaa (50%koirankarvaa, 50%lammasta) kolme isoa vyyhteä luonnon väreissä. Poistokorissa oli lisäksi kokeiluna eri värisiä koirankarvalankoja 20e/kg, osa oli kaksisäikeistä ja osassa oli kolme säiettä. Poimin mukaani kaksi vyyhteä viininpunaista, petroolinsinistä, keskisinistä, oliivinvihreää ja keltavihreää. Sangen ihanaa lankaa, ainoa huono että karvaa irtoaa kerimisvaiheessa sekä neuloessa, valmiista neuleesta ei karvoja irtoa ja on niin pehmeä ja lämmin jotta.

796379.jpg
Poistokorista vihreät paksut meleeratut 35e/kg, kaksi todella isoa vyyhtiä.
Loput kuvassa ovat 20e/kg. Yksi jättivyyhti ruskeankirjavaa paksua lankaa, josta Villapallo teki itselleen ihanan neuleen. Pieni tumma, liki musta vyyhti. Kuusi isoa vyyhtiä harmaata, pehmeää lankaa, jossa toisiinsa kiertyvät tummempi ja vaaleampi harmaa säie. Vastaavaa harmaata kuvassa on vielä yksi vaaleampi vyyhti, toinen vaaleista on jo osin jalostettu Beipparin liiviksi. Upea lanka!

796380.jpg
Hahtuvalankoja; sininen ja oranssi ovat meleerattuja. Oikeanpuoleinen on yksivärinen joulunpunainen. Kuvassa pitäisi olla vielä kolme muutakin hahtuvalankavyyhtiä, mutta niistä on jo hauskaa tehty - siitä myöhemmin ohjeen kera lisää.

796377.jpg
Tässä iso punainen meleerattu vyyhti sukkia varten. Tumma roosa on tyttöjen neuleisiin.

Jäikö jotain mainitsematta? Varmaan se hupaisa hetki, kun isäntäkin hullaantui kehräämön myymälässä, halusi sitä ja tota. Maksoi kiltisti kassillisen lankoja ja parit puikot päälle.
Aikaisemmin hän on valittanut lankojen täyttävän kaiken tilan kodissamme, nyt hän kyselee kainosti: "Onhan sulla riittävästi lankoja?". Ehdottelee mitä voisi ja pitäisi neuloa. Kaverin luokse kalalle mennessään, kipaisee kehräämön kautta!