koettakaapa arvata mitä mamma teki?
244945.jpg
Aloitin tekemään näitä
sydänsukkia, kaksinkertaisesta sinisestä Dropsin alpakasta puikoilla 2.5mm tai jotain.. Lanka on upean silkkisen tuntuista, mutta niin saakuran liukasta että katoaa puikolta nopeammin kuin pieru Saharaan. Anteeksi brutaali ilmaisu, mutta silmukkapako etenee silmittömän nopeasti. Aiemmin en ollut tehnyt tiimalasikantapäätä, mutta ohjehan vaikutti hyvältä, kokeillaan.
Silmukoiden poimiminen "nurin neulomatta" oli oikealla puolella ihmettelyn paikka. Jotenkin säätämällä sen sai tehtyä. Mutta miten nämä silmukat vaan lisääntyvät aina vain, eikö kavenneta missään vaiheessa. Ohjeen mukaan kiilakavennustakaan ei olisi luvassa. Hmph, ehkä tässä on jokin juju joka selkiäisi sitten kohta. Siirrytään kohtaan "neulo kaikilla työssä olevilla silmukoilla normaalisti sileää neuletta, kunnes teräosan pituus...". Täh? Alussa silmukoita oli 9+9+10+10 mutta nyt niitä oli 9+9+27+27. Varsi oli sopiva 4v tytölle, mutta terä on mitoitettu miesten kokoa 45? Juu ei, nyt on mennyt metsään ja pitkälle. Kaivetaan lisäohjeita täältä.
Maalaan eri värillä mikä meni pieleen.

Lainaus on siis Ullaneuleen sivuilta, kohdasta tiimalasikantapää.
"Nostettu silmukka: silmukat nostetaan nurin neulomatta riippumatta siitä, ollaanko työn oikealla vai nurjalla puolella. On tärkeää, että silmukkaa nostettaessa lanka vedetään hyvin kireälle, muutoin neuleeseen jää reikiä. Kun lanka vedetään kireälle, silmukka "nuljahtaa" ympäri niin, että puikolle tulee näkyviin edellistä krs:ta alemman kerroksen silmukkalenkin kummatkin reunat. Nostettu silmukka näyttää siis puikolla silmukkaparilta. Käsittele silmukkaa kuitenkin normaalisti yhtenä silmukkana, älä siis neulo missään vaiheessa kumpaakin silmukkalenkkiä erikseen."

244946.jpg

Siinähän se, minä neuloin silmukkalenkit erikseen eli jokaisesta nostosta syntyi yksi uusi silmukka. Uskon että moni muukin on kompastunut tähän kohtaan, sillä olisi ollut ilman lisäohjetta hyvin vaikea tajuta miksi silmukoita nostellaan uusiksi lenkeiksi jollei niillä tehdä oikein mitään.
Purkuhommiin siis tuon liukkaan kanssa ja uusiksi.

Kuvat ovat mörvelöitä ja niille saa nauraa!