Sporttinen ystäväni Satu on laittanut muutoksen tuulet puhaltelemaan tänä syksynä. Siispä synttärilämmikkeeksi reipas raitakaulaliina.

Välineinä: 5mm puikot, neljä kerää eriväristä Puroa , silmukoita 39 ja neule 1o1n. Kaksi kerrosta yhdellä värillä, sitten vaihto.

Tässä on neulottuna Esikolle kahdesta kerästä (Kanervikko & Tundra) kaulaliina. Lapsen kaulaliinan leveys on 29 silmukkaa, muuten samat speksit kuin ylläolevassa kummitätinsä huivissa.

Ja Kuopukselle samoilla 29 silmukan spekseillä,  Ruska&Jäätynyt karpalo - yhdistelmä.

Näissä Puro-huiveissa on oikeastaan turha edes yrittää muistaa värejä, koska samassakin värissä kerien sisältö vaihtelee paljon. Täysin samanlaista huivia on  kohtuu vaikea tehdä.

Puro on yllättänyt positiivisesti siinä, että melkeinpä värin kuin värin saa neulottua huiviin ihan sellaisenaan. Värit asettuvat kauniisti vaikka välillä keristä nousee yllättäviäkin yhdistelmiä. Silti ne vaan jotenkin ovat kivoja yhdessä.

Nämä kaulaliinat ovat siitä kumma ilmiö, että joululahjoiksi niitä piti tehdä... Molemmat aikuisten kokoa olevat kaulaliinat  ovat jo nyt menneet maailmalle synttärilahjoina ja nuo kaksi pienempää jäävät omille tytöille. Saa pukki kolistuttaa tyhjää konttia tänä vuonna, jollei meininki ala muuttumaan...