1555589.jpg

 

Silkkiväri ES Silk, väri 28 Moss Green, maahantuoja Farnia Oy Tampere. Hinta noin 5e/50ml pullo. Väri kiinnitetään silittämällä. Kangas luonnonvalkoinen evenweave, muistaakseni 32' count.

1555613.jpg

Älä tee niinkuin minä - unohdin! Älä värjää kagasta jota ei ole silitetty; sillä kankaan kuivuessa kohollaan olevat rypyt kankaassa jäävät huipun kohdalta vaaleammaksi ja notkon kohdalta tummemmiksi. Tässä kuvassa ei vielä näy kuin kankaan taiterypyt.

Laimensin muovikupissa silkkiväriä vedellä suunilleen 1:1 lurauksina ja pensselillä vetelin kankaalle. Lopetin pensselöinnin värilaimennoksella tuossa nuppineulan kohdalla, ja sitten pelkällä vesi-pensselillä pehmensin rajaa. Vetelin pelkällä vesi-pensselillä myös tuonne alemmas myös. Lopuksi laitoin silkkiväriä purkista sellaisenaan vaahtomuovin palaseen, ja tupsuttelin pyörivillä hierovilla liikkeillä tummempia läiskiä sinnetänne. Värin kokonaiskuluma oli vähäinen, tuskin sain menemään  viittä millilitraa...

Tämä kangas olisi suunnitteilla Isabella's Garden malliin. Vielä en ole DMC:n lankoja etsinyt esiin ja verrannut työssä olevia vihreitä tähän värjättyyn; pieni epäilys että ovat liian samoja... Tämä jää taas hetkeksi hautumaan koska malli on tilapäisesti kateissa. Muuttolaatikoiden keskellä tuntuu että aina kaikki tarvittava on mystisessä paikassa nimeltä "jossain". Eikä kukaan tietenkään tiedä missä se "jossain" kulloinkin on!

Värjäyksen lopputulemana ajattelin joku hetki hankkia sinistä silkkiväriä, sillä saisi komeita taivaita ( siis taivas-kankaita) aikaan, värjäys vaikutti helpolta nakilta ja kannustankin kokeilemaan.

**

Ps. Vaihdoin tuohon käyttäjätietoihin uuden julkkiskuvan..