Tällä tarinalla ei ole vielä loppua, luultavasti se vielä viruu ja vanuu kuin purukumi, joten aloitetaan nyt ja jatketaan myöhemmin.
Kaikki alkoi vuonna 2005 jolloin annoin Äidilleni lahjakortin joululahjaksi. Hän saisi valita näistä enkelimalleista ihan minkä haluaisi. Ja minä tekisin sen hänelle vuoden 2006 aikana.
Hän valitsi mallin, ja minä tilasin sen. Sattumalta olin myös löytänyt itseni sivuille jossa kyseisiä töitä oli eri pohjilla. Ihastuin sydänjuuriani myöten Silkweaverin käsinvärjättyyn "Expressions Blue Fusion" kankaaseen, laadultaan se oli "lugana" ja tiheydeltään 32'.
300761.jpg 

Kankaassa on siis kaikki säikeet yhtä paksuja. halpojahan nämä kankaat eivät ole, tämäkin palanen tuli maksamaan noin 50e. Työhön meni 70 tuntia tiivistä pistelyä, lopputulos oli hieno. Työn kulkua voi käydä katselemassa albumissani.
164166.jpg
Sain annettua työn loppukeväällä ja valitsin itse minkä tekisin äidille seuraavaksi. Se on ristipistelijöiden keskuudessa liki klassikko, AOTM, tässä alla kankaalla johon ihastuin. (Pahoittelen kuvan huonoa laatua!) Kuva löytyy alunperin täältä. Työn tekijä kertoo kankaan olevan väriltään "karma", pellavaa tiheydeltään 32'.
315413.jpg
Kun katselee Silkweaverin sivuilla värikarttoja, se tosiaan näyttäisi olevan karmaa. Ja kun tuo lugana-versio on noin paljon vaaleampaa niin pellava tilaukseen. Verratkaapa pellava <-> lugana värejä alla:
300762.jpg
Ylläoleva siis pellavaa ja alla on luganaa (tuo sana evenweave tarkoittaa vain säikeiden olevan samanpaksuisia joka suuntaan, jollaista "lugana" siis on). Huikea ero, vai mitä?
315419.jpg
Tilasin kankaan huhtikuussa 2006 kotimaisen yrityksen kautta, kyselin ja soittelin perään. En hoputtanut kovin aktiivisesti koska oli vauvapeittoja jne työn alla. Mutta syksyllä päädyimme em yrityksen kanssa siihen, että tilaan kankaan itse suoraan Silkweaverilta.
No niin. Ja mitä postitse sitten tuli, harmaana päivänä keskellä joulukuuta? Uskomattoman tasavärinen, hailakka sinertävän-violetti pellavakangas jonka säikeet pellavalle tyypillisesti vaihtelevat paksusta minimaalisen ohueen. Gurk! Allaolevassa kuvassa vasemmalla jämäsuikale Blue Fusion-kangasta ja oikealla Karma.
300266.jpg
Sitten ei auttanut enää kuin olla yhteydessä Silkweaveriin ja kertoa ettei tämä ole mielestäni Karmaa, jos vertaan heidän nettisivujensa värikarttoihin ja Stitcher's Showcase 2004:ssa olevaan kuvaan.
Jenkkilästä tuli ystävälinen vastaus että voisin palauttaa kankaan jollen ole tyytyväinen. Okei, en ole tyytyväinen - mutten ole siihenkään että vain palautan kankaan koska olisin jälleen nollapisteessä. Äiti jo kyselee milloin voisi kipittää kehystämöön kangas kainalossa, enkä minä ole edes aloittanut työtä! Buaaaah, eihän minulla ole vielä kangastakaan!
Sitten lähetin rapistuneella englannillani väsätyn viestin jossa yritin selostaa millaista väriä haen, mitä haluan ja mukaan liitin linkkejä ja kuvia. Heidän omille sivuilleen, omaan albumiini, Lavender&Lacen sivuille, lasten kerhon sivuille, kaverini kesämökille............ ääh! ja voin vain toivoa ymmärrystä, että tämä paha karma jo vihdoin helittäisi.
Haluaisin kankaan tyyliä "synkkä ukkosmyrsky", ja mielellään luganaa koska se on helpompaa pistota kuin pellava. Tässä vastaukset, jossa lyhykäisyydessään kerrotaan ettei mallikuva (kolmas kuva tässä postauksessa) ole karmaa. Kerrotaan hieman värjäyksestä ja ehdotetaan että ottaisin edelleen luganaa (pellavan asemesta) olisipa valitsemani väri mikä tahansa. Hän myös ystävälisesti ehdottaa eri vaihtoehtoja.
*******

Thanks for sending the links!  That helps tremendously.  I looked at the picture in the 2004 showcase.  To me, that picture doesn't look anything like Karma linen normally looks.  That could be due to the stitchers camera (the pic seems dark) or sometimes, the stitchers actually list the wrong fabric color.  I am not saying that is the case here, but that doesn't look typical of Karma.  Karma is done with a technique that blends 2 colors and doesn't give that "dark on light" look.  Blue Fusion, however is dyed with a different technique.  It is more of a dark overcoat color on top of a lighter color.  With that in mind, and understanding that you are looking for similar style, I would suggest looking at Enchantment, Sudden Storm (might be too light) or even Thunderstorm.  Enchantment is a blue over a cream background, but not much of the cream usually shows through.  The Sudden Storm is a medium grey over a lighter silver-grey background.  The Thunderstorm is a very dark grey, with areas having purplish tinges.  Thunderstorm is only available in Linen, but the other 2 can be made in linen or lugana.

**********

Yes, you are correct – the Linen is much darker than the Lugana.  Lugana is a cotton/rayon blend, so it will not dye as dark as the linen.  The blues in the Enchantment and Blue Fusion (on lugana) are similar. The main difference is the "base" color.  You really don't see a whole lot of the base color, but it gives it a different tone.  I hope I am not confusing you.
If I were doing these pieces to be companion pieces, I would personally go with the Lugana since the other is on Lugana.  The Linen (in all colors, not just Enchantment) has a different "look" to it with the more vivid colors.
I hope this helps – I hope I haven't confused you.  Keep in mind that if whatever you decide on arrives and it's not what you like, you are more than welcome to exchange it.

***

Ja sitten loppujen lopuksi päädyin valitsemaan tämän, Enchantment lugana 32'. Kuva alla. Eihän se ole ollenkaan niin tummaa kuin olin alunperin toivonut (ja pellavana olisi hienompaa!) , mutta en nyt keksi oikein parempaakaan. Ehkä kankaanvärjäyskurssi keväällä antaa lisää eväitä tehdä omat kankaansa jatkoa ajatellen. Mutta palataan tähän aiheeseen kunhan Enchantment saapuu.

315453.jpg

Alinna vielä vertailun vuoksi Enchantment pellavana. Siinä sitä jotakin on!

315466.jpg