Vaaleanpunaista seiskaveikkaa, 4mm  puikot. Mitä tästä tulee?
727113.jpg
Ei mitään. Ainakaan näillä ohjeilla. Aloitin Novita Syksy 2007-lehden mukaan neulomaan tytölle palmikkoslipoveria kokoa 110cm (malli nro 77.).
727114.jpg

Takakappale olikin helppoa, pelkkää sileää. Mutta etukappaleen kanssa heti kärkeen harmitus! Katsotaanpa aloitettua neuletta uudelleen. Neuloin kaavion mukaan, reunassa on 7 reunasilmukkaa oikein, sitten nuo seuraavat oikein neulotut pötkylät ovatkin palmikoita. Eikö? Ei niin.
727115.jpg

Kun minusta tällaisella kaaviolla ei voi tehdä palmikkoa. Jos palmikonkierron jälkeen on 5 kaavion oikeaa kerrosta ilman kiertoja, tulee siitä 9 silmukkakerrosta sileää jokaisen palmikonkierron jälkeen ja lopputulemana on tuo minkä neuloin. Epäilen että kaaviosta on lipsahtanut kiertoa ilmaisevat nuolet pois siten, että ilman kiertoja tulisikin vain kaksi kerrosta. Olisiko näin, en ehtinyt kokeilemaan. Onko siis kaaviossa virhe, vai enkä osaa lukea sitä oikein (!)?

Onkohan samaa (liikaa välikerroksia) virhettä sitten myös "timantin" kohdalla?
727116.jpg
Kovin harvakseltaanhan tuo timantti alkaa muodostua.

Olen joskun aikaisemmin tehnyt vastaavan aikuisten neulepuseron ja pitäisi kai nyt penkoa  ohjeet esille, siitä sitten voisin tarkistaa sekä palmikonkierron että timantin perusperiaatteet.

Ei kai voi olla mahdollista että minulla on jo toinen peräkkäinen työ meneillään jonka ohjeessa on virhe?

Edit. Vika on todellakin siinä etten voinut kuvitellakaan kaaviossa esitettävän myös nurjat kerrokset, kuten joku mainitsikin, se on harvinaisempaa. Lisäksi en osannut aavistaa tätä nurjien kerrosten piirtämistä koska kaavion alapuolella symbolien selityksissä on tyhjän ruudun kohdalla "oikea s, neulo s nurjalla nurin" ja miinusruudun kohdalla "nurja s, neulo s nurjalla oikein". Oikenapuoleinen "palmikko" on oikein myös, kuva tosiaan hämää. Suuret Kiitokset kaikille kommentoineille, puran ylimääräiset kerrokset pois ja neulon uudelleen.