1466970.jpg

Tässä on samostunika kokoa 110cm, Helmiksen mainiolla ohjeella toteutettuna. Lanka Novitan Samos, väri vanha roosa (kevät 2007 väri), puikot 3mm ja 4mm. Lankaa kului 249g. Kaulusresoriin virkkasin kumilankaa antamaan ryhtiä. Edessä on nappikoristelu mustikat&metsämansikat-teemalla ja takana nappilistassa kaksi sinistä nappia. Jos saatavillani olisi ollut esimerkiksi Fimo-massaa, olisin tehnyt punaiset sydämenmalliset napit koristeeksi. Nyt mentiin niillä mitä hillopurkista löytyi.

Ohje oli sikälikin mukava, että oli jälleen "pakko" kaivaa virkkauskirja esiin ja tutkia millainen onkaan reunapitsiin tuleva pylväs. Eikä se ollut ollenkaan vaikeaa.

Kiitos Helmikselle! Olen kerrassaan tyytyväinen että sain jalostettua (purkamisen kautta) nuo langat arvoiseensa käyttöön. Jokainen neuloja tietää miten yäk on aina törmätä pussissa nuhjaantuvaan neuleentekeleeseen, jota ei koskaan tule tekemään valmiiksi. Tuo roosa lanka oli aikoinaan alkanut muotoutua pitsijakuksi itselleni, mutta kun kevät ja ensi-innostus meni, ja minäkin vanhenin vuodella, oli aika purkaa jakku ja unohtaa se lopullisesti. Lankaa jäi vielä hieman, se kipusi puikoille - katsotaan millainen tunika saadaan pienemmälle neidille tehtyä.

1466971.jpg