Beipparien mummo on neuloskellut uusille yllärilapsukaisille hieman vaatetta syksyn varalle:
796358.jpg
Harmaa pipo on "kunhan neuloin", 3.5mm sukkapuikoilla 3o2n-joustinta, silmukoita 60. Lanka on Pirtin Kehräämön poistokorista ja aivan ihanaa, suunilleen Seiskaveikan vahvuista. Kavennukset tein päälaella pipon ollessa noin 11cm korkea, nekin ihan peruskamaa = ensin jokaisen 3o kohdalla kaksi oikein yhteen. Pari välikerrosta, sitten jokaisen 2n  kohdalla kaksi nurin yhteen ja taas pari välikerrosta. Samalla systeemillä kaventelin kunnes puikoilla yhteensä 12 silmukkaa, ne päättelin katkaisemalla langan ja vetämällä langanpään silmukoiden läpi. Päättelyt ja päälaelle vielä tupsu. Piposta tuli erinomaisen hyvin sopiva tuollaiselle 43cm Beipparille.

Valkoinen pipo on Novitan Syksy2007 lehdestä, juuri se, jonka kaavio oli hukassa. Kuvasta näkee huonosti että  3o-jonot siirtyvät aina hieman ja muodostuu "spiraalikuvio" kohden pipon huippua. Tein 3.5mm puikoilla Woolista ja tuli iso näille Beippareille. Tarttee laittaa kumilankaa tms pysyäkseen paremmin päässä.

Tuohon Pirtin kirjavaan harmaaseen ihastuneena, ja aiemmin tekemääni vaaleanpunaiseen esikon slipoveriin paneutuneena, tein jälleen "kunhan neuloin" mallilla Beipparille slipoverin! Toinen on jo puikoilla tulollaan, jos kuka ohjetta kaipaa niin huikkaapa kommentteihin - laitan sitten puikkoihin vauhtia ja ohjeen tänne.
796363.jpg