218052.jpg
Ääh, miksi mieleen tulee tästä juuri valmistuneesta vuf vuf-huivista (Fifi ja ohje täältä) lepakko? Vaikka väri on mitä hurmaavin hevosenruskea, kuvio kaunis ja todella tykkäsin neuloa. Ehkä syynä on tuo aiemmin mainitsema Folk Shawls-kirja sekä veljeni autossa koko kesän hittibiisinä soinut "lepa-lepa-lepa-lepa-lepa-lepakolla, nahkasiivet on ja lentopelko nolla.." Ja ehkä tuo varsin brutaali ripustustapa parilla nuppineulalla voimistaa kuvaa siipipoimuista. Argh!
Summa summarum, Novitan Kid Mohairia meni karvaa vaille kolme 50g kerää, puikot oli 6mm 80cm pyöröt. Kokoa on yläreunassa 25 mallikertaa; yläreunassa leveys 172cm ja korkeus 119cm.

218060.jpg
No mutta mikäs se tämä on - oli? Postipojan tuotua ne kahdeksan kerää punaista pörröä, a 20g, otin käteeni Inoxin puikot nro7 ja aloin työstää neljää mallikertaa leveää fifi2. Huomasin varsin pian että yhdellä kerällä jossa 38 metriä lankaa, ei pitkälle pötkitä, eikä seitsemällä kauas niilläkään.
Tässä vaiheessa korkeutta neuleella on noin 14cm ja leveyttä 42cm - näillä mitoilla kaikista pörröistä olisin saanut aikaiseksi 112cm pitkän huivin. Tynkä mikä tynkä. Kuka sanoo ettei pituudella ole väliä??
Mutta tämäpä olikin ihanaa pörröä purkaa, oikeasti. Senkus otti ja purki pois, kahdesti pörrö takertui mutta mutten aikaa meni noin kaksi minuuttia. Lanka ei purettuna eronnut lainkaan neulomattomasta langasta.
Tämä on Unelmalanka fanaatikolle, sen voi neuloa (ja purkaa) yhä uudelleen ja uudelleen.
Noniin, minä aloitan huomenna huivin uudelleen mutta vain kolme mallikertaa leveänä jolloin leveyttä 35cm. Pituutta tulee siten lisää. Mutta ehtipä mielessä käydä varsin hölmöläinen ajatus, tiedä kehtaako kertoakaan.
Jos lankaa on vähän niin ota käyttöön isommat puikot jolloin neule etenee suuremmilla silmukoilla. Ehdin jo hakea alakerrasta seiskojen tilalle kympit! Niinpä. Aivan sama kuin ajaisi autolla bensan ollessa lopuillaan entistä kovempaa, ettei bensa "ehdi loppua".