Mukava, kiireinen viikonloppu takana. Ihana olla kotona.
222588.jpg
Olin täällä
aiemmalta nimeltään Tallinna Ratsaspordibaas, nykyisin Veskimetsa Ratsakeskus. Yksi tunti esteitä ja kolme tuntia kouluratsastusta. Estetunnilla hyppäsimme yksittäisiä esteitä sekä rataa. Kukaan ei pudonnut, minä kyllä kävin kaulalla hevosen kieltäessä. Totuuden nimissä on mainittava ettei vika ollut hevosessa, minä se liikaa pidätin ennen estettä ja ajattelin ihan muuta kuin yli menemistä.  Koulutunneilla väänsimme avo- ja sulkutaivutuksia ravissa, laukanvaihtoja lennossa sekä laukkaväistöjä. En huomannut missä vaiheessa juna on ylitseni ajanut, niin on kuitenkin täytynyt käydä sillä olo on jyrätty. Lihaksia jomottaa, särkee, kosketusarkuutta eli kuka väittää ettei ratsastuksessa urheile kuin hevonen?! Tunneilla meillä oli muunmuassa Cameron, Marella, Hugo, Viksur, Hetagur, Bon Aqua, Ekuador, Brayen, Gekums. Jos laukuissa olisi ollut tilaa niin mukaan olisi lähtenyt Cameron ja Hetagur (Eestin koulumestari v.2000).
Hyvä reissu - uudelleen!
Kiitokset mukanaolleille, teitä on ikävä jo nyt.
Mutta mukavaa oli myös että Nordic Jet Line:n terminaalin edessä on Sadam Market, ja sen yläkerrassa pieni puoti josta saa ostaa (Visa käy) virolaista liukuvärjättyä villalankaa ja hahtuvaa. Valmiita tuotteita kuten sukkia, lapasia, kaulaliinoja, neuletakkeja on myynnissä myös runsaasti.  Mukaan lähti neljä vyyhtiä villalankaa ja yksi kerä hahtuvaa.
222571.jpg
Näistä tulee aikanaan ainakin huiveja, tuosta luumunvärisestä ajattelin kokeilla yhdessä hahtuvan kanssa lapasia. Vyyhdit ovat 100% villaa eli sukanvarsiin sopii muttei kantapäähän tai terään.
Hintatasosta: ruskea vyyhti on suurin, se painaa 300g ja hinta 9e. Hahtuvaa on 120g ja maksoi 3,60e.  En nyt tiedä onko lanka ohutta vaiko ei, vyötteessä on merkintä 125tex x2. Arvelisin että puikkokoko on jotain 2.5mm tai 3mm? Huopumisesta en myöskään vielä tiedä, jokin standardi näillä näkyy olevan koska kaikkien vyötteessä "ISO 355-76", onkohan se sitten värinkesto vai mikä. Juuri nyt ei jaksa lähteä selaamaan ISO-standardeja, lisään myöhemmin jos käyn katsomassa.
Toisen neulojan sinikirjava vyyhti kerittiin laivassa, yhtä väriä on reippaasti vyyhdillä. Sinisessähän on mukana violettia ja se ehti toistua kolmesti tuollaisessa 250g vyyhdissä. Pieniä solmuja siinä määrässä oli kaksi.
Hintatasosta vielä lankojen osalta. Ratsastuskeskusta vastapäätä on iso ostoskeskus ja siellä Prisma. Prismassa ei ole oikeastaan muuta kuin Novitan lankoja ja esimerkiksi seiskaveikka maksoi 50senttiä/kerä vähemmän kuin kotimaassa. Harmi ettei paikallisia lankoja ollut mitään.

Nyt sitten odotellaan että saan ensi viikonloppuna anopilta vyyhdinpuut ja saan alkaa kerimään. Liekö sitä ennen kärsii neuloakaan, oi hartiat millaista tuskaa. Nyt raihnainen rahjus poistuu linjoilta - mukavaa alkuviikkoa silmukkasisarille.