1981350.jpg

"vain sukkia sepelillä, älä siis suutu, ei siitä asiat miksikään muutu..."

Tässä Novitan Nalle Syksy-väriset sukat esikolle Unisukiksi. Varressa ensin muutama kerros joustinta, sitten sileää. Tiimalasikantapää, toiseen sukkaan tuli ruma reikä repsottava tuohon tunnetusti kriittiseen kohtaan ja sen aion muokata neulalla siistiksi. Varressa silmukoita 40, terässä 36. Puikot 3.5mm bambut, jotka ovat Nallelle hieman isot. Lankaa kului 44g.
Kuopukselle on tulossa samanmoiset pidemmällä resorilla, mutta koska toinen sukka vielä alkutekijöissään, ei esikkokaan vielä näitä höyhensaarille mukaansa saa.

 

1981363.jpg

 

Sadon ensimmäiset Kertut osaltani, puikot 3.5mm bambut. Varressa silmukoita ohjeen mukainen 11-12-12-12 ja terässä 10-12-12-10 ja sopivat 39 tassuun. Lankaa kului 104g. Lanka on jostain neuleesta purettua luonnonvalkoista seiskaveikkaa, jota ei ole kasteltu purkamisen jälkeen - olispa kannattanut - katsokaa nyt miten kiharaa se on tuossa varren joustimessa... Mutta kokeilen kastella sukat nyt valmiina. Kuvassa on vain yksi sukka, toinen ei eksynyt tontille mukaan ja kuvattavaksi.
Vielä jos kolme paria Kerttuja ehtisi Sukkasadon aikana tehdä, olisi sitten Joulumuistamista valmiina päiväkodin hoitajille. Purkulankaa on senverran, että toinen pari Kerttuja vielä syntyy siitä.

 

1981358.jpg

 

Miehelle vihreää Polkkaa, lankaa kului 101g. 3.5mm bambut ja silmukoita varressa 12/puikko, terässä muistaakseni 11/puikko. Tassun koko tuollainen 41-42.  Varressa hieman joustinta sekä ennen kantalappua. Mies saa nämä vasta synttäriä-isänpäivänä marraskuussa. Luotan siihen, ettei hän käy lukemassa täällä.

 

1981353.jpg

 

Pikkuriikkiset sukat, tontulle tai keskoselle.  Silmukoita 6 per puikko. Seiskaveikkaa kului 23g. Edessä mallikuvio Kuuran Kosketus-sukista. Yhden sukan pituus vajaa 10 cm. Hyväntekoon nämä.

 

1981366.jpg

 

Tässä valkoisesta Marks&Kattens Country-langasta tehdyt lasten sukat. Varressa palmikkoa, unohdin tehdessä että olisi hienompi jos laittaisi nurjia silmukoita palmikon reunoille. Okei, näin mentiin. Lanka oli ihanaa, mutta ei taida olla enää myynnissä koska mistään ei löydy...? Tämä yksi ja ainoa kerä on ostettu Asadon Aarteita-liikkeestä silloin, kun siellä vielä oli hulvattomasti lankaa.
Puikot 3.5mm ja kulutus 44g. Hyväntekoon nämä.

 

Ei, en ole neulonut näitä kaikkia viikossa, kahdessa kylläkin. Tällähetkellä on mukamas koko ajan niin kiire, että valmistuneet sukat ja kameran muistaa auton takakontista vasta kun pimeä on jo laskeutunut. Ja se pimeyshän painaa päälle jo heti seiskan pintaan.

*****

 

Tällainen viesti piippasi heti aamusta kännykkään:

"Hyvä Rakentaja! Jukka-talopakettinne on lastattu ja lähtenyt tehtaalta. Talopaketin purkuaika on 14.10.2008 07:00. Kuljettajan tiedot auto 2 gsm...."

Ja miltei heti perään tuli puhelu auto 1:stä, purku tänä iltana klo 18 tontilla.

 

*****

Palataan linjoille kunhan täysperävaunulliset rekat on saatu purettua ja hengitys on tasaantunut! Ja silloin, arvoisat silmukkasisareni, postauksessa on jotain ihan muuta kuin sukkia.