Toiset Jussi-sukat ovat valmiit, kuvaa seuraa myöhemmin.
Seuraavaksi ajattelin tehdä molemmille tytöilleni, jos lanka vain piisaa, ponchot Novitan Teddy Galaxi-langasta. Pörröistä, vaihtelevan violettia ja kultalankaa. Voipi tosin olla että aloittaminen jää huomiselle sillä juutuin jälleen kerran näille sivuille. Sivuilla voi valita haluamansa mallin ja tadaa - saa linkkeinä lukuisia kuvia valmistuneista töistä, erilaisilla kankailla tai esimerkkejä kuinka mallia on muokattu.

Olen aivan myyty Lavender & Lacen mallien suhteen. Olen ommellut Earth Angel-mallin käsinvärjätylle  (Silkweaver)  kankaalle ja jatkoa seuraa. Aarteideni joukossa on mallikaaviot "Angel of Hope", "Angel of the Morning" ja "Sweet Dreams". (Kokonaan toisaalla on Mirabilian "Millennium Angel" joka sekin on hieno.)
Itseasiassa tilasin juuri suoraan Silkweaverilta karmaa, synkän ukkosmyrskyn väristä pellavakangasta "Angel of the Morning" malliin. Tuo malli on valmistuttuaan lahja äidilleni.
Nämä enkelimallit ovat niin suuritöisiä että kannattaa todella miettiä millaiselle kankaalle tekee. Jollei pidä muusta kuin valkoisesta aidasta niin nämä mallit voi unohtaa. Itseasiassa Angel of the Morning-mallin ompelu aidalle ei edes onnistu sillä kasvot tehdään (pellavan) yhden säikeen yli, muun mallin kahden sijasta. Pelottavaa.
Muistan itsekin aikoinani aidalle ommellessani pelänneeni pellavaa tms kangasta jonka säikeitä joutuu laskemaan. Pidin aivan kipeänä erästä ystävääni, joka sanoi tekevänsä kaikki isommat työt pellavalle. Olin ajatellut asian aivan päinvastoin, jonkin pienen voisi kokeilla mutta isompia... ei ennenkuin hel...tti jäätyy. No en tiedä missä meni pieleen, sillä se ei jäätynyt ja minä teen isoimmat työni pellavalle. Vauvapeittoihin ja muihin "pese ja pidä"-töihin aida sopii enemmän kuin mainiosti, mutta muuten olen kasvanut siitä eroon. Makunsa kullakin.

Tilkkutyökurssilla opettaja lupasi kevätkaudella pitää erikoistunnit kankaan värjäyksestä. Kurssilla on nyt muutamalla ollut upeita käsinvärjättyjä kankaita, juuri sellaisia joista me poloiset maksamme itsemme kipeiksi. Minä haluan oppia myös!

Luulen, ja tiedän, että neulominen jää vähemmälle Joulupukin käytyä ja palaan enemmän ristipistojen hitaaseen mutta niin värikylläiseen maailmaan. Niitä kuitenkin osaan paremmin kuin puikottelua. Mutta sitä ennen vielä monen monta neulemietettä ja kuvaa. Kauniita unia, menen hetkeksi Galaxi:lle.

**
Lapset tungeksivat rakkaan enonsa syliin. Eno huokaisee syli täynnä tyttöjä:"älkääs nyt noin tunkeko". Esikko vastaa meuhkaamisen välissä "me ollaan tunkioita".  Tunkijoita - tunkioita.

**