1495277.jpg

Aloitetaan Beipparin hatusta, sen tekee koristeluineen vajaassa tunnissa.

Virkkuukoukku nro 8. Lanka: Novitan Mambo, tässä luonnonvalkoinen. Menekki 32g. Viimeistelyyn paksu silmäneula ja tilpehööriä.

Ohjeessa siirry aina suoraan seuraavalle kerrokselle ilman piilosilmukoita.

Päälaki: Luo 1 ketjusilmukka ja kääräise langan alkupää lenkiksi sormen ympärille. Virkkaa lankalenkkiin 6 kiinteääsilmukkaa. Jos onnistuit kääräisemään lankalenkin sopivasti, voit kiristää aloituksen langanpäästä vetämällä.  1-kerros = virkkaa 2 kiinteääsilmukkaa jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan (silmukoita nyt 12 kpl). 2-kerros = virkkaa joka toiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa, muihin yksi (silmukoita nyt 18 kpl). 3-kerros = virkkaa joka kolmanteen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa (silmukoita 23-24 kpl). Huomaa, että silmukoiden määrä saattaa hieman vaihdella sen mukaan mistä uuden kerroksen laskemisen (lisäyksen) aloittaa.

Kuvun suora osuus: virkkaa sitten seuraavat 8 kerrosta kiinteitä silmukoita siten että jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan tulee yksi kiinteäsilmukka. Jos haluat, voit lisätä yhdellä kerroksella yhden silmukan, minä lisäsin, koska käsiala oli napakkaa. Kokonais-silmukkamäärä on noin 24-25 kappaletta.

Virkattuasi nämä 8 kerrosta kiinteitäsilmukoita, virkkaa yksi kerros kiinteitä edellisen kerroksen silmukoiden takareunoista. Kerroksen lopussa voit liittää kerroksen piilosilmukalla.

Pitsilieri: Virkkaa 5 pylvästä+1 ketjusilmukka joka kolmanteen kiinteään silmukkaan, tee näin koko kerros ja tarvittaessa sovita viimeinen pylväsnippu omalle paikalleen. Yhdistä viimeinen ketjusilmukka piilosilmukalla kerroksen alkuun. Katkaise lanka ja päättele.

1495279.jpg

Viimeistelyssä käytetään sitten mielikuvitusta; nappeja, nauhoja, erityisesti hiuspompuloista saa kivoja. Näissä kahdessa hatussa ainekset on saatu yhdestä kumilangaltaan kuoleentuneesta lasten hiuspompulasta.

1495280.jpg

Virkkasin alle pienet punaiset pyörylät mambosta (ketjusilmukoilla pieni rengas ja siihen pari kerrosta kiinteitä), kiinnitin pupu-kukkakoristeet keskelle pyörylää. Pyörylä on kiinnitetty hattuun ommellen mambolla siten, että pisto tulee pyörylän keskikohdalta ylös ja menee nurjalle ulkoreunan alapuolelta ts. tarkoituksena on vetää pyörylän reunat piparkakulle.

1495283.jpg


Valmis! Vaikutteet tähän pitsilierihattuun on saatu Novitan Muksu2008- lehdestä. Siellä on vastaava hattu, ilman lieriä. Siellä ei Beipparille tehtyä hattua, ja lapsen koko oli aikuisen päähän sopiva ainakin minun virkaamanani.

Ja nyt, laitan tämän omana postauksena. Tunnin sisällä kolahtaa isompien pitsilierien ohje tänne blogiin; jolloin nopeimmat teistä ovat jo Beipparille hatun tehneetkin. =)

Laitathan kommenttilaatikkoon hihkaisun, jos tätä ohjetta käytät, tulen mielelläni vastavierailulle katsomaan koristelut.