Heti tiistaina tuli kirjastosta tekstarilla ilmoitus että noudettavissa on seuraava teos:

1232217.jpg

Olin toivonut kirjaa hankittavaksi jo viime vuoden marraskuussa ja jätin ennakkovarauksen. Kirja lähestulkoon vielä höyrysi painotalon jäljiltä, kun se oli jo muovitettu ja ojennettiin minulle. Kerrassaan hienoa toimintaa paikallisella kirjastolla!

Kirja on ollut todellinen suur-urakka. Neulemallien sarjoittaminen useampaan kokoon on ollut haastavaa ja ennenkaikkea siitä huomaa että lukijaa on ajateltu; sillä mielellä että jokainen neuloja ei ole vakiokokoinen, eikä kaikilla ole taitoa säätää järin isoja muutoksia. Kiitos siitä.
Erityisen isot kiitokset kuvien kanssa neuvotuille "uusille" tekniikoille, tutkin näitä sivuja pitkään ja hartaasti. Tutkin edelleen. Opettelen neulomaan sukan kärjestä alkaen, ihan varmasti, juuri tämän kirjan ohjeilla.

Mutta mitä jäin kaipaamaan. Jotain helppoa ja kuitenkin kivan näköistä lapselle. Takki, palmikkolapaset, sukat?
Vielä suuremmalti jäin uneksimaan, olisiko ollut millainen taisto saada ehdotettujen alpakkalankojen oheen jokin ns. markettilanka-vaihtoehto. Nalle-lanka? Edes pieni maininta helpommin saatavista (halvemmista?)  langoista. Harmikseni jouduin myöntämään ettei mikään malleista pääse puikoille ihan kohtakaan, ei täältä pikkukylästä ehdotettuja alpakoita löydy. Netin kautta tilaamalla saa värit "sinnepäin", siitä on muistutuksena kaksi hirveän väristä turkoosia Dropsin alpakkaa, eikä se näin isoissa töissä oikein vetele.
Mutta nyt arvoisa blogini lukija,  pitää muistaa, että nämä kaipaamani asiat ovat kaltaiseni tavisneulojan pohdintaa siitä, miten kirja olisi ollut vieläkin parempi juuri minulle. Kuinka tavisneuloja saisi halvemmilla markettilangoilla toteutettua samoja neuleita, ilman lankojen hankinnan suurta tuskaa.


Kuten niin moni muukin omissa blogeissaan on todennut, kiitokset tekijöille, on mahtavaa saada näin tasokas suomalainen neulekirja!