Olen viettänyt sinisiä hetkiä tämän parissa:
638435.jpg
Sinisen sinistä -joutunut lainaamaan kaverilta lisää sinistä, päätynyt raahauttamaan kaverilta Tallinnasta minulle lisää sinistä. Jotenkin luulin että "kohta" kun nuo vaaleansiniset hihat on pistoiltu, vähenisi sininen huomattavasti. Ehei. Mallia tarkemmin katsoessamme huomaamme, että äiti-lapsi paria kiertävä köynnös on sidottu.... sinisellä nauhalla.
Yllätyksenä tuli äidin puseron väri, se on ruskea. Tummempi ruskea on väriä 3371. Kuvaa katsoessani olin asennoitunut viininpunaiseen puseroon. Nyt on hieman höh-fiilis.
Nämähän ovat mainosten mukaan viktoriaanisen ajan  tyylisiä malleja.
638436.jpg

Tässä katkelma Wikipediasta mitä aikakauden tyylistä kerrotaan (huomaa erityisesti maininta :"hameista tuli valtavia") :

Viktoriaaninen muoti viittaa 1800-luvun pukeutumis- ja sisustustyyliin, romanttiseen tyyliin. Tyyli on saanut nimensä Ison-Britannian kuningatar Viktorian mukaan.

Naisten viktoriaaniselle pukeutumistyylille tunnusomaista ovat pitkät hameet, krinoliini ja tyrnyyri, tiukat korsetit ja korkeat kaulukset. Pukeutuminen oli peittävää. Rusketusta vältettiin ja hienot naiset käyttivät hansikkaita sekä pitsisiä päivänvarjoja. Muoti vaihteli kuten tänäkin päivänä ja muutokset näkyivät siluetissa, hameen koossa ja muodossa, hihoissa, kaula-aukoissa, väreissä ja vyötärölinjassa. Siluettiin voitiin vaikuttaa korsetilla ja monenlaisilla korostavilla alusvaatteilla kuten krinoliinilla. Muotiin vaikuttivat myös teollisuuden edistysaskeleet, kuten tekstiiliteollisuuden kehittyminen ja valmistumistapojen muuttuminen nopeammiksi ja eullisemmiksi. Tärkeä keksintö oli ompelukone, joka yleistyi 1860-luvulla. Ompelukoneen myötä vaatteet tietenkin halpenivat. Esim.1870-luvulla muotivaatteet olivat erittäin monimutkaisia ja täynnä kankaisia koristeita, pitsiä ja laskoksia. Tämän on tulkittu johtuneen pitkälle siitä, että vaatteet oli helpompaa ommella täyteen koristusta, ja se tehtiin kun se oli mahdollista. Samoin krinoliini, jonka tarkoitus oli korvata kymmenet painavat alushameet, leveni lopulta käytännössä niin suureksi kuin se oli mahdollista tehdä ja hameista tuli valtavia.